Απίστευτη διάσωση 4 κουταβιών από πυροσβέστες σε πλημμυρισμένο ποτάμι στα Φάρσαλα
2 years, 2 months ago
6

Στο Κατωχώρι Φαρσάλων είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Τα ρέματα είχαν φουσκώσει επικίνδυνα από τις βροχοπτώσεις, η κακοκαιρία Διομήδης ήταν σε πλήρη εξέλιξη ενώ η αποστραγγιστική τάφρος του χωριού είχε υπερχειλίσει.

Και τότε κάποιος τα είδε. Τέσσερα κουτάβια, μόνα τους, βρεγμένα και παγωμένα να στέκονται στη μέση μιας υποτυπώδους νησίδας που είχε δημιουργηθεί μέσα στην πλημμυρισμένη τάφρο.

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν αμέσως και έστησαν επιχείρηση διάσωσης των κουταβιών. Ο ένας δίπλα στον άλλον σχημάτισαν μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα για να φτάσουν τα κουτάβια.

Η επιχείρηση διάσωσης

Ο πρώτος πυροσβέστης έπιανε ένα ένα τα σκυλάκια και τα έδινε στον διπλανό του μέχρι να περάσουν με ασφάλεια από τα νερά και να πατήσουν ξανά στεριά.

Την επιχείρηση είδε γιατί ήταν εκεί και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού.»

Τα γλυκύτατα κουτάβια έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος του χωριού και τους παρέχεται περίθαλψη φαγητό και ζεστασιά

Πηγή video: ifarsala.gr