Απίστευτη παραδοχή από τα αμερικανικά CDC: Η ανοσία της αγέλης δεν είναι εφικτή με τα εμβόλια – Σε ποια χώρα μπλοκάρουν ανεμβολίαστους βουλευτές;
2 years, 4 months ago
6

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνεται η γνώση περί του covid 19, των εμβολίων και η επιστημονική κοινότητα κατανοεί όλο και περισσότερο ότι πολλά από αυτά που πίστευε δεν ευσταθούν.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα γνωστά CDC των ΗΠΑ αναφέρουν πλέον ότι η ανοσία της αγέλης κατά του COVID-19 «Μπορεί να μην είναι δυνατή
Ενώ επί μήνες διεθνώς γινόταν λόγος για ανοσία της αγέλης… και κάποιοι λίγοι επιστήμονες υποστήριζαν ότι υπάρχει η ανοησία της αγέλης όχι η ανοσία της αγέλης… αυτοί οι λίγοι χλευάζονταν ως ψεκασμένοι.

Ο συνήθης χαρακτηρισμός απέναντι σε αυτούς που αμφισβητούν το βασικό αφήγημα.
Πλέον με μεγάλη καθυστέρηση και οι μη “ψεκασμένοι” υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία της αγέλης.

Τι υποστηρίζουν τα CDC;

Η ανοσία της αγέλης έναντι του ιού που προκαλεί το COVID-19 μπορεί να είναι αδύνατο να επιτευχθεί, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός υγειονομικός αξιωματούχος.

«Θα αποθαρρύναμε έναν αυστηρό στόχο ενός ορίου όπου πιστεύουμε ότι αν φτάσουμε σε αυτό, η μετάδοση θα σταματήσει», δήλωσε κορυφαίος επιστήμονας στο Κέντρο Επιδημιολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) COVID-19 αναφερόμενος και στα εμβόλια….
«Νομίζω ότι το να σκεφτόμαστε ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποιο όριο όπου δεν θα υπάρχει πλέον μετάδοση λοιμώξεων μπορεί να μην είναι δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανοσία της αγέλης, ή η ανοσία της κοινότητας, αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου ένα ορισμένο ποσοστό ενός πληθυσμού έχει ανοσία έναντι μιας μολυσματικής νόσου.
Η ανοσία μπορεί να προέλθει από εμβολιασμό ή από ασθένεια.


Όταν επιτευχθεί το ποσοστό, η συλλογική ανοσία προσφέρει κάποια προστασία σε άτομα χωρίς ανοσία επειδή «η ασθένεια έχει λίγες ευκαιρίες να εξαπλωθεί στην κοινότητα», σύμφωνα με το CDC.

Μερικοί αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι ο συνδυασμός ανοσίας που παρέχεται από το εμβόλιο και της φυσικής ανοσίας ή προστασίας από προηγούμενη ασθένεια, θα έφτανε μια μέρα σε αρκετά υψηλό ποσοστό ορισμένων περιοχών, και τελικά σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

Ο Fauci ο επικεφαλής επιδημιολόγος για τον Covid 19 στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ανέφερε το 2020 ότι ο αντίκτυπος θα φανεί όταν επιτευχθεί μόλις 50% ανοσίας στον πληθυσμό.

Η γενική ανοσία της αγέλης, ή ένα ευρύτερο φάσμα προστασίας, θα απαιτούσε έως και 85% ανοσία.
Περίπου το 68% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.
Η μείωση της προστασίας έναντι της μόλυνσης από τα εμβόλια οδηγεί σε νέες προβλέψεις ότι η ανοσία της αγέλης μπορεί να μην επιτευχθεί ποτέ.

Η επίτευξη ανοσίας θα είναι «πολύ περίπλοκη»

Και οι τρεις εγκεκριμένες δόσεις εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζουν απότομη μείωση αποτελεσματικότητας όσο περνάει ο χρόνος, έχουν δείξει μελέτες.
Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19, των νοσηλειών και των θανάτων σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

«Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των λοιμώξεων από τον COVID-19 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου», είπε κορυφαία αξιωματούχος των CDC, σε επιτροπή της Γερουσίας κατά τη διάρκεια πρόσφατης ακρόασης.
Η ανοσία με ποσοστά 70% με 80% είναι αρκετά καλή για την ανοσία της αγέλης έναντι πολλών άλλων ασθενειών, εκτός από τον covid 19 «έχει πολλά κόλπα στο μανίκι του και μας έχει προκαλέσει επανειλημμένα».

Μόλυνση πάνω από μια φορές

Ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής του University College του Λονδίνου, είπε πριν λίγους μήνες ότι η εμφάνιση των στελεχών Alpha και Delta του ιού covid 19 καθιστά πιο πιθανό περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μολυνθούν από τον ιό περισσότερες από μία φορές κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Οι αρχικές δοκιμές εμβολίων που υποδεικνύουν υψηλή αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης προκάλεσαν αισιοδοξία, αλλά η ανοσία της αγέλης «αποδείχθηκε γρήγορα αδύνατη» λόγω της φθίνουσας ανοσίας και των νεότερων, πιο μεταδοτικών στελεχών, δήλωσε ο Balloux.
«Νομίζω ότι δεν θα δούμε τίποτα σαν την παραδοσιακή ανοσία της αγέλης με την έννοια της ιλαράς».

Ο Covid 19 για πολλά χρόνια

«Θα ασχολούμαστε με τον covid 19 για τουλάχιστον άλλα πέντε με 10 χρόνια», είπε ο Dr. Michael Saag, καθηγητής ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα του Μπέρμιγχαμ.
«Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ.
Θα είναι ενδημικός.

Θα τον έχουμε πάντα μαζί μας.
Πάντα θα σκοτώνει μερικούς ηλικιωμένους κάθε χρόνο, όπως ακριβώς κάνει η ετήσια γρίπη, αλλά δεν θα έχουμε αυτά τα τεράστια κύματα», δήλωσε ο Martin Kulldorff, ανώτερος επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Brownstone.

Η Λετονία απαγορεύει σε ανεμβολίαστους βουλευτές να ψηφίζουν

Οι μέθοδοι Στάλιν… εφαρμόζονται και σήμερα με πρόσχημα τον Covid 19;

Όπως αναφέρει το Euronews, οι Λετονοί βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 θα ανασταλεί η αμοιβή τους και δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.
Οι βουλευτές ενέκριναν το μέτρο σε ψηφοφορία με 62 ψήφους υπέρ σε ένα κοινοβούλιο που αριθμεί 100 έδρες.

«Από τις 15 Νοεμβρίου, ένας βουλευτής θα δικαιούται να συμμετέχει στις εργασίες της Saeima (το κοινοβούλιο της Λετονίας) μόνο εάν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό COVID-19 που επιβεβαιώνει το γεγονός του εμβολιασμού ή ασθένειας».
«Η καταβολή μηνιαίου μισθού και αποζημίωσης θα ανασταλεί σε βουλευτή που δεν θα δικαιούται να συμμετέχει στις εργασίες του κοινοβουλίου».

Το μέτρο θα ισχύσει επίσης για τους νομοθέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Να σημειωθεί ότι η Λετονία εξέρχεται από το τελευταίο lockdown ενός μήνα.

Από τις 21 Οκτωβρίου, όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα — καθώς και πολιτιστικοί χώροι και χώροι αναψυχής — στη χώρα όπου σχεδόν ο μισός πληθυσμός παραμένει ανεμβολίαστος, έχουν κλείσει με τις δημόσιες συγκεντρώσεις να έχουν απαγορευτεί και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να επιτρέπονται μόνο σε σπίτια.

Επί του παρόντος ισχύει επίσης νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 05:00.
Μόνο το 53,6% του πληθυσμού των 1,9 εκατομμυρίων της Λετονίας είναι πλήρως εμβολιασμένο, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 64,9%.

Η Λετονία έχει αναφέρει 236.765 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας και 3.646 θανάτους.

Κλονίζεται η δημόσια εμπιστοσύνη στην επιστήμη λόγω covid 19

Η εμπιστοσύνη στην επιστήμη έχει επηρεαστεί σοβαρά από τις ενέργειες που έλαβαν οι υγειονομικοί και οι επιστήμονες ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.

«Η εμπιστοσύνη του κοινού έχει κλονιστεί», είπε ο Dr. Jay Bhattacharya, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ και μέλος του Ινστιτούτου Brownstone, σε συνέδριο.

Αυτό έχει σημασία γιατί η επιστήμη δεν βασίζεται μόνο στη δημόσια χρηματοδότηση, αλλά και στην εμπιστοσύνη του κοινού ή στους «άνθρωπους που πιστεύουν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα της επιστήμης», είπε ο Bhattacharya.
Αξιωματούχοι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενεργώντας βάσει συστάσεων ορισμένων ειδικών στη δημόσια υγεία, επέβαλαν lockdown την άνοιξη του 2020 ως απάντηση στην πανδημία.

Τα σχολεία έκλεισαν.

Οι επιχειρήσεις που θεωρήθηκαν μη απαραίτητες αναγκάστηκαν να κλείσουν.
Και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού που προκαλεί το COVID-19.

Έκτοτε, οι μελέτες έδειξαν ότι τα lockdowns ήταν αναποτελεσματικά και ότι οδήγησαν σε πολυάριθμα προβλήματα, καθυστερήσεις στην ιατρική περίθαλψη, αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Για παράδειγμα, μια μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τον Αύγουστο του 2020 διαπίστωσε ότι το 25% των νεαρών Αμερικανών ενηλίκων σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν, με τους ενήλικες να αναφέρουν «σημαντικά αυξημένες δυσμενείς καταστάσεις ψυχικής υγείας».

Οι ομιλητές στο συνέδριο είπαν ότι οι αξιωματούχοι δεν αξιολόγησαν σωστά τους κινδύνους των lockdown αγνόησαν τους βασικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο 2021 διαπίστωσε ότι η εμπιστοσύνη σε επιστημονικούς φορείς όπως το CDC μειώθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Μια δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύτηκε το 2021 διαπίστωσε ότι η εμπιστοσύνη στην επιστήμη είχε πέσει μεταξύ 1975 και 2021, ειδικά μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

www.bankingnews.gr