Απίστευτη πατέντα: Τα χοντρά μακαρόνια της Melissa μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως καλαμάκια! [βίντεο]
4 months, 4 days ago
6

Μία απίστευτη πατέντα σκέφτηκε η ελληνική εταιρία τροφίμων Melissa για να συμβάλει στην μείωση του πλαστικού της χώρας μας και κατ΄επέκταση του πλανήτη.

Κι επειδή στην Ελλάδα, καφές και καλαμάκι πάνε μαζί, η εταιρία αποφάσισε να δείξει με την νέα της διαφημιστική καμπάνια μία διαφορετική χρήση που μπορούν να έχουν τα χοντρά της μακαρόνια.

«Κάθε χρόνο καταναλώνονται περισσότερα από 900.000.000 πλαστικά καλαμάκια (σύμφωνα έκθεση του Seas At Risk). Πολλά από αυτά καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες. Κάθε φορά που παίρνεις ένα πακέτο Μακαρόνια Melissa Νο2 χρησιμοποίησε μερικά από αυτά σαν καλαμάκια. Νο2, η εναλλακτική σου», αναφέρει η εταιρία στην νέα διαφήμιση στα social media.

Προσπαθώντας, λοιπόν, να δώσει μία εναλλακτική λύση στο πρόβλημα με την υπερκατανάλωση πλαστικού στην χώρα μας που γίνεται μέσα και από τα καλαμάκια, η Melissa προτείνει να επιλέξουμε τα μακαρόνια Νο.2 αντί για πλαστικό καλαμάκι.

Μάλιστα δίνει και οδηγίες για την χρήση τους:

«Το ξηρό προϊόν προορίζεται μόνο για χρήση ως καλαμάκι σε κρύα ροφήματα, έως 40 λεπτ. Δεν ενδείκνυται για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη», αναφέρει η εταιρία, προτρέποντας μας να πούμε «όχι» στα πλαστικά καλαμάκια, αλλά «ναι» στα μακαρόνια για παστίτσιο.