Αποφυλάκιση τύπου Φλώρου -Κύκλωμα στις φυλακές μοιράζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας
8 months, 2 days ago
6

Κοντά στην ανακάλυψη ύπαρξης κυκλώματος που δρούσε μέσα στις φυλακές, προκειμένου να εξασφαλίζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, βρίσκεται η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα ο κύκλος των διερευνώμενων αδικημάτων έχει ανοίξει, αφού εξετάζεται εάν έχουν διαπραχθεί και τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο δρόμος άνοιξε με την περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου και από εκεί, η εισαγγελία έφτασε και στην περίπτωση άλλου κρατουμένου, κατά πληροφορίες ισοβίτη, ο οποίος αποφυλακίστηκε με τον ίδιο τρόπο! Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για κρατούμενο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία και η αποφυλάκιση του συνδέεται με την περίπτωση Φλώρου. Αυτό το πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Ο πρώην κρατούμενος, αποφυλακίστηκε πριν από περίπου 5 μήνες, ωστόσο η προθεσμία για την άσκηση έφεσης σε βάρος του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος, έκτοτε παρήλθε.

Όσον αφορά την περίπτωση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, η έρευνα για τον τρόπο χορήγησης των ιατρικών πιστοποιητικών του πλησιάζει στο τέλος της, με τους εισαγγελείς να έχουν εντοπίσει «πλαστότητα» όχι μόνο σε μία αλλά σε δύο ιατρικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αναπηρίας του να «πέφτει» περαιτέρω.