Αποκάλυψη για το επεισόδιο στην Πάρο: 10 Ρομά έδερναν έναν αστυνομικό!
2 years, 10 months ago
6

Νέα στοιχεία από την απρόκλητη επίθεση των Ρομά εναντίον δυο αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ Πάρου, φέρνει στο φως το protothema.gr.

Η βάναυση επίθεση στους άνδρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού, όπως κατεγράφηκε από την κάμερα κινητού τηλεφώνου, παρ’ ολίγο να αποβεί μοιραία για την σωματική ακεραιότητα ενός εκ των δυο αστυνομικών, ο οποίος δέχτηκε και τα περισσότερα χτυπήματα από τους εξαγριωμένους Ρομά που εκσφενδόνισαν μέχρι και καρέκλες εναντίον των αστυνομικών.

Για καλή τους τύχη, η παρέμβαση του Λιμενικού αλλά και της Πυροσβεστικής ήταν γρήγορη καθώς άντρες των δυο παραπάνω σωμάτων ασφαλείας μαζί με σεκιούριτι, έσπευσαν κατευθείαν στο σημείο όταν πληροφορήθηκαν ότι ομάδα περίπου 10 Ρομά επιτίθονταν με πρωτοφανή αγριότητα κατά των δυο αστυνομικών.

Ο ένας εκ των δυο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού για τις πρώτες βοήθειες, όντας τραυματισμένος ελαφρά ενώ οι δυο δράστες τις επίθεσης συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ωστόσο με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθεροι προκαλώντας την οργή των κατοίκων της Πάρου.

Ο τρίτος Ρομά που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό των αστυνομικών κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο κατά των αστυνομικών όταν εκείνοι τους ανέφεραν ότι πρόκειται να τους βεβαιώσουν παράβαση για παράνομη κατασκήνωση και ρύπανση.

Δεν το δέχτηκαν και άρχισαν να τους βρίζουν ενώ λίγο μετά η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου καθώς οι Ρομά ξεκίνησαν να γρονθοκοπούν τους αστυνομικούς.