ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σήμερα η πρώτη πτήση του ελληνικού F-16 Viper
3 years, 2 months ago
6

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αρχής του τέλους της προπαρασκευαστικής περιόδου του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 σε Viper ή η αρχή της επόμενης ημέρας της Πολεμικής Αεροπορίας, κατ’ άλλους.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τροχοδρόμηση του αναβαθμισμένου F-16 52+ adv της Πολεμικής Αεροπορίας με σειριακό αριθμό 005 σε Viper.

Όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης έχει ολοκληρωθεί πλήρως στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ το στάδιο των orientation flights, της τοποθέτησης δηλαδή όλων των απάρτιων του αναβαθμισμένου – πρωτότυπου μαχητικού κι όλα είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο, αυτό των δοκιμών.

Το Viper No1 της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται να πραγματοποιήσει συνολικά 6 εξόδους και να γράψει 10 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων. Δίνεται μάχη με τον χρόνο αλλά και τις καιρικές συνθήκες προκειμένου η πτήση να πραγματοποιηθεί από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα το μεσημέρι, σήμερα, πριν πλήξει την περιοχή η επιδείνωση του καιρού.

Ο λόγος που δίδεται σημασία στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ώστε στις 4 Φεβρουαρίου το αναβαθμισμένο πρωτότυπο Viper να πετάξει προς το Fort Worth του Τέξας, όπου θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και το στάδιο των δοκιμασιών.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα μπει στα υπόστεγα της ΕΑΒ για αναβάθμιση το 2ο F-16 block 52+ σε επίπεδο Viper, εγκαινιάζοντας έτσι την πλήρη έναρξη του προγράμματος αναβάθμισης των συνολικά 84 μαχητικών.​