Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Τώρα ζητά συγνώμη η καθηγήτρια από τον μαθητή και την οικογένειά του
3 years, 1 month ago
6

Την μεταμέλειά της και την συγνώμη της, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Κόντου για τη διαδικασία στην οποία έχει υποβάλλει τον 13χρονο και την οικογένειά του εξέφρασε η φιλόλογος που κατηγορείται για ασέλγεια κατά του μαθητή της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 36χρονη καθηγήτρια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να «αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της».

«Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας, να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα. Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου» ανέφερε ο κ. Κόντος για την πολύκροτη υπόθεση.

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη στην οποία έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί, θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του. Ο ρόλος της υπεράσπισης είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις

Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου. Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της».

Ο δικηγόρος της τόνισε ακόμη πως «σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων».

protothema.gr