Άρτα: Ήθελαν να κάνουν… δωρεά σε Μονή και έκλεψαν 7.800 ευρώ
1 year, 3 months ago
6

Η υπόθεση της απάτης με τους «ιερόσυλους», εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, με τη σχηματισθείσα δικογραφία να υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν «ιερόσυλοι» απατεώνες, οι οποίοι προσφέρθηκαν να κάνουν δωρεά 5.000 ευρώ σε μονή στην Άρτα και τελικά έκλεψαν 7.840.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των κατηγορουμένων επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπεύθυνη μονής στην Άρτα και της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι. Ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να αποσπάσει τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της μονής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε στην υπεύθυνη του μοναστηριού. Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε περιείχε link, που την οδηγούσε σε ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας. Η υπεύθυνη έβαλε τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της και αυτοί πέρασαν στα χέρια των απατεώνων.

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τους κωδικούς και να πήραν 7.840 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της μονής.

Η αστυνομία Άρτας ερεύνησε την υπόθεση μετά από την καταγγελία που έκανε η υπεύθυνη της μονής και τελικά εντόπισε και ταυτοποίησε τους τρεις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

real.gr