Μπογιόπουλος στον Realfm 97,8: Η φωτογραφία των γυμνών μεταναστών στον Έβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν από το Facebook
1 year, 6 months ago
6

«Η φωτογραφία των γυμνών μεταναστών στον Έβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν σαν «σεξιστικού περιεχομένου» από το facebook και επιβλήθηκαν ποινές σε χρήστες που ανήρτησαν τα ρεπορτάζ» δήλωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Έφτασαν δε στο σημείο να κάνουν ανακοινώσεις ότι ο “902” για παράδειγμα ή ο “Ημεροδρόμος”, ο δικός μου, είναι αναξιόπιστα μέσα. Εδώ πια έχουμε δύο τεράστια προβλήματα. Το ένα πρόβλημα είναι ο δημόσιος χώρος που λέγεται ίντερνετ, να τον έχουν καπηλευτεί αυτές οι πολυεθνικές και να παίζουν τον ρόλο του “σερίφη” της είδησης και της πληροφορίας» είπε και πρόσθεσε ότι το δεύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: «Εδώ υπάρχει μια εταιρεία στην Ελλάδα, η “Ellinika Hoaxes”. Αυτοί οι τύποι λοιπόν παριστάνουν τους ελεγκτές, τους νωματάρχες, τους νταβατζήδες, τους χωροφύλακες της πληροφορίας που διακινείται στο διαδίκτυο και στο facebook» ανέφερε.

«Η ελληνική κυβέρνηση, συντεταγμένα η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, όποια κι αν είναι αυτή η πολυεθνική, το facebook, να πει “ώπα, υπάρχει κι ένα όριο”, το οποίο τίθεται από τη στιγμή που τέτοια ζητήματα άπτονται και διακρατικών σχέσεων. Το δεύτερο είναι, οι ενώσεις οι δημοσιογραφικές, οι ενώσεις οι πανεπιστημιακές, οι ενώσεις, οι φορείς που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση του κόσμου, με τον Τύπο, να συναντηθούμε και να πούμε, ότι δεν μπορεί μια εταιρεία όπως είναι τα Εllinika Hοaxes να παριστάνει τον νωματάρχη και χωροφύλακα στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής των Ellinika Hοaxes είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, πρώην ναρκαλιευτής» σημείωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση εδώ έχουμε ένα ακόμα τρανταχτό δείγμα του τρόπου με τον οποίο έχει αφεθεί στα χέρια, ανίδεων, ανίκανων και άχρηστων το ζήτημα της πληροφόρησης του κόσμου. Εδώ πρέπει καταρχάς να υπάρξει άρση όλων αυτών των ποινών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ θα πρέπει να επέμβει άμεσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το κράτος και εν πάση περιπτώσει και η κυβέρνηση και από εκεί και πέρα να μπει ένα τέλος στην ιστορία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, τα Εllinika Ηoaxes που ξαναλέω παίζουν τον ρόλο ενός χωροφύλακα που έχει την εγκεφαλική ευφυΐα ενωματάρχη της Κουτσούφιανης, της δεκαετίας του ’50», κατέληξε.