Μπόνους 400.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της Viva Wallet με την εξαγορά από JP Morgan
2 years, 2 months ago
6

Χρυσό Deal για τους εργαζόμενους της Viva Wallet προκύπτει με την εξαγορά της εταιρείας από την JP Mοrgan αφού θα έχουν οφέλη σε δύο σκέλη, τόσο με την καταβολή χρηματικού ποσού άμεσα όσο και με την διάθεση μετοχών από τους ιδρυτές Καρώνη και Αντύπα.

Mπόνους 44,3 εκατ. ευρώ  (50 εκατ. δολάρια) θα δοθεί στους περίπου 200 εργαζόμενους της εταιρείας Viva Wallet με την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της με από την JP Morgan.

Το προαναφερθέν ποσό αντιστοιχεί περίπου σε 200.000 ευρώ που θα δοθούν επιτόπου στον καθένα.

Την ίδια ώρα,  οι ιδρυτές Viva Wallet Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας θα διαθέσουν για τους εργαζομένους της εταιρείας το 3,5% των μετοχών της (σε τρέχουσα αξία περί τα 44,3 εκατ. ευρώ) με τη μορφή stock options, που θα ενεργοποιηθούν σε τρία χρόνια.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε άλλα 200.000 ευρώ.

Συνολικά οι εργαζόμενοι θα έχουν κέρδος 400.000 ευρώ.

Στο 1,77 δισ. ευρώ (2 δισ. δολάρια) ανεβάζει την αποτίμηση του 100% της Viva Wallet η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την JP Morgan.

Όπως αναφέρει το συνδρομητικό διαδικτυακό site KReport, η JP Morgan θα καταβάλει για την εξαγορά του 48,5% της neobank, που με έδρα την Ελλάδα δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, τίμημα περίπου 1,02 δισ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια).

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την αισιοδοξία του για τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ελλάδος υπογράμμισε ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon, σε όλες τις επαφές που είχε το προηγούμενο 24ωρο στην Ελλάδα.

Στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε την επέκταση του γραφείου της στην Ελλάδα, και το σχέδιό της για τη λειτουργία ενός hub τεχνολογίας και καινοτομίας, που θα εξυπηρετεί τις σχετικές ανάγκες του ομίλου, σε όλες τις χώρες που έχει σήμερα παρουσία.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Dimon στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες είχε επίσης επαφές με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία,  τον CEO της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη, τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, και τον Ευάγγελο Μυτιληναίο από το χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτές τις συζητήσεις ο επικεφαλής της JP Morgan εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική σταθερότητα, αλλά και στο μεταρρυθμιστικό έργο που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι σύντομα η χώρα θα αποκτήσει ξανά επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί επενδυτικός προορισμός πρώτης επιλογής και θα αλλάξει πίστα.