CEO Moderna: Πιθανόν να χρειαστεί και τέταρτη δόση κατά της Covid το φθινόπωρο του 2022
2 years, 2 months ago
6

«Παράθυρο» για τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022 άφησε ανοιχτό ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, καθώς όπως είπε η αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών δόσεων κατά της Covid-19 πιθανότατα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Bancel δήλωσε ότι τα άτομα που έλαβαν την ενισχυτική δόση το φθινόπωρο πιθανότατα θα έχουν αρκετή προστασία για να τα περάσουν τον χειμώνα, όταν οι νέες μολύνσεις αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν το κρύο.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα τους θα μειωθεί με την πάροδο των μηνών, όπως συνέβη και με τις δύο πρώτες δόσεις.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτική δόση από το φθινόπωρο του 2022 και μετά», είπε ο CEO της Moderna, προσθέτοντας ότι άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν υποκείμενες παθήσεις μπορεί να χρειάζονται αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε πει ότι πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί», επισήμανε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό».

Η Moderna δημοσίευσε προκαταρκτικά δεδομένα τον περασμένο μήνα που έδειξαν ότι η εγκεκριμένη αναμνηστική δόση των 50 μικρογραμμαρίων αύξησε τα αντισώματα που μπλοκάρουν τη μόλυνση από την Όμικρον κατά 37 φορές, ενώ των 100 μικρογραμμαρίων 83 φορές.

Πηγή: CNBC