Χ. Θεοχάρης: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι προϋπόθεση για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα»
3 years, 3 months ago
6

Όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα περνούν ελεύθερα

Για να δούμε πόσες ώρες, ή ημέρες, θα περάσουν μέχρι να γίνουν οι -συνηθισμένες πια- ενδοκυβερνητικές διαψεύσεις, μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αν θα αποτελεί ή όχι προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, ο κ.Θεοχάρης είπε: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας».

Βέβαια, μόλις πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν, προτείνοντας στην ΕΕ να εισαγάγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19»

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού, η πρόταση του Πρωθυπουργού, που όπως είπε έχει αποτέλεσμα, «έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο κ.Θεοχάρης αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι, εξήγησε πως θα λειτουργεί (θεωρητικά) το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και τα rapid tests: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid test που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι δύο εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι. Τεστ θα γίνονται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μένει να φανεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής αν θα γίνονται σε όλους. Όσοι δε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα περνούν ελεύθερα, καθώς δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τους πόρους που είναι συγκεκριμένοι, σε περιπτώσεις που δεν συνιστούν κίνδυνο».

Για τον Υπουργό Τουρισμού το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο: «Ωστόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες των καταναλωτών, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι 6 ή 8 μήνες πριν».