Χανιά: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της Γαλλίδας – Το μοιραίο λάθος που της στοίχισε τη ζωή
2 years, 8 months ago
6

Θερμοπληξία και εξάντληση ήταν τα αίτια του θανάτου της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, Βιολέτ Γκιγκανό, που εντοπίστηκε νεκρή στα Χανιά της Κρήτης.

Σε αυτό το συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, κατέληξε ο ιατροδικαστής Ρεθύμνου, Γιώργος Μυλωνάκης, μετά την νεκροψία νεκροτομή την οποία έκανε στην άτυχη τουρίστρια.

Η Βιολέτ εντοπίστηκε νεκρή από άντρες της ασφάλειας Χανίων, την περασμένη Πέμπτη μόλις ένα χιλιόμετρο από το σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητο της, στην παραλία του Κριού στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Οι αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από τα ευρήματα που είχαν στη διάθεσή τους, αλλά και από το σημείο και τη στάση που βρέθηκε η 29χρονη Γαλλίδα.

Το μοιραίο λάθος

Την αρχική αυτή εκτίμηση ενίσχυσε και το γεγονός ότι το θερμός και τα μπουκάλια νερού και αναψυκτικού που είχε στο σακίδιο της η 29χρονη ήταν άδεια.

Όπως όλα δείχνουν η άτυχη κοπέλα στην επιστροφή της από το Ελαφονήσι μέσω του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 έμεινε από νερό, και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την εξάντληση μετά από το πολύωρο περπάτημα, δεν άντεξε.

Προσπάθησε να κόψει δρόμο και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος, καθώς βρέθηκε σε σημείο χωρίς μονοπάτι και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Βιολέτ Γκιγκανό έφτασε μόνη της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο στις 21 Ιουνίου για μια εβδομάδα διακοπών.

Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε στα Χανιά, καθώς στόχος της ήταν να επισκεφθεί το διάσημο Ελαφονήσι. Δυστυχώς όμως ήταν και το τελευταίο της ταξίδι καθώς στην επιστροφή της από το Ελαφονήσι στις 24 Ιουνίου χάθηκαν τα ίχνη της.