Χανιά – Εκβίαζε κατ’ εξακολούθηση τους εργαζόμενούς του – «Έφαγε» 40 μήνες φυλακή
2 years, 7 months ago
6

Εργοδότης στα Χανιά «πλήρωσε» τους εκβιασμούς στους εργαζόμενους της εταιρείας του με 40 μήνες φυλάκιση. Την καταδικαστική απόφαση πήρε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής ότι «ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, η Διοίκηση προώθησε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά, ως όφειλε, μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στη συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Πηγή: ertnews.gr

Πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων

Χθες Δευτέρα μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων, το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε 40 μήνες φυλάκιση, για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων σημειώνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο. όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να το γνωρίζουμε….»

 

in.gr