Χανιά: «Λουκέτο» σε κατασκήνωση που εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα – Και άλλα 14 στη Χαλκιδική
2 years, 8 months ago
6

Εστία υπερμετάδοσης φαίνεται ότι εντοπίστηκε σε κατασκήνωση στα Χανιά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των γονέων, που καταγγέλλουν τις συνθήκες και τη διαχείριση του ζητήματος.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση. Ήδη, τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι πάνω από 30, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις.

Φόβοι για τον τελικό αριθμό των κρουσμάτων

Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού. Στα πρώτα τεστ, τα θετικά κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι για τους χειρισμούς των αρμοδίων. Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το zarpanews.grοι ιθύνοντες φέρονται να γνωρίζουν για την ύπαρξη κρουσμάτων ήδη από τη Δευτέρα, ωστόσο όχι μόνον δεν ενημέρωσαν τους γονείς, αλλά διέψευδαν το γεγονός.

Και στην Χαλκιδική

Κατάσταση συναγερμού έχει σημάνει και σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά,

στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το GRTimes.grέχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα και σε κατασκήνωση στα Χανιά, εξετάζουν το ενδεχόμενο στοχευμένων δράσεων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.