Χανιά – Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού
2 years, 7 months ago
6

Νέο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών είναι σε εξέλιξη από χθες, Δευτέρα 9 Αυγούστου, στα Χανιά. Το πρόγραμμα «τρέχει» από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη όλων των πολιτών. Το κατ’ οίκον εμβολιαστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ανήμπορους, που δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα. 

Πώς μπορούν να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι στην πλατφόρμα

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να γίνει η δήλωσή τους στην πλατφόρμα εμβολιασμού.

 

in.gr