Χαρδαλιάς για φωτιά στη Νέα Μάκρη: Βρίσκεται σε ύφεση η πυρκαγιά -Επτά περιστατικά σε εννιά ημέρες
Just now
6

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ηταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Αλλαξε κατεύθυνση η φωτιά -Κατευθυνόταν προς τα σπίτια

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση. Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή κατοίκου της περιοχής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του», είπε μεταξύ άλλων.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, εννέα εναέρια μέσα, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.