Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
2 years, 9 months ago
6

Μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Το ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που «άνοιξε» το χορό των απεργιακών συγκεντρώσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σειρά πήραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει, με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «αντεργατικό έκτρωμα» και ζητούν να μην ψηφιστεί από τη Βουλή 

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο επικεφαλής του ΜεΡα25Γ. Βαρουφάκης.
Λόγω των συγκεντρώσεων είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:33

Ο κ. Κουτσούμπας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων.

Όπως σημείωσε δε, τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια.  

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:23

Σε δηλώσεις η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας οτι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο». 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:06

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση νομοθετεί «περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μισθό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα και θα επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας. 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:39

Καταργούν το 8ωρο

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! […] ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους» που «εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις» 

in.gr