Χιόνισε στην Χαλκιδική – Η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα
3 years, 17 days ago
6

Αισθητή είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην Βόρεια Ελλάδα!

facebook sharing button

Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στην ορεινή Χαλκιδική, λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Ωστόσο, δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Η θερμοκρασία σημείωσε πτώση σε αρκετές περιοχές και στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -6 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών και σε Λαϊλιά Σερρών, -4 στη Βλάστη Κοζάνης, – 1 σε Δεσκάτη Γρεβενών και Αγ. Παύλο Ημαθίας και μηδέν βαθμούς Κελσίου σε Αμύνταιο Φλώρινας, Πολύγυρο Χαλκιδικής και Πτολεμαΐδα.

Ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα φαίνεται πώς θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ και ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και προς το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης όπου θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν, το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο. Γρήγορα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 και στα βόρεια από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το μεσημέρι στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βορειοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και γρήγορα και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία έως το μεσημέρι από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5, μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 7 και αργότερα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

newsbreak.gr