Χειροπέδες στην «παρέα» που σκότωσε τον Αλκη: Τα δύο στοιχεία που «δένουν» τους χούλιγκαν – Τι συμβαίνει με τον ύποπτο στην Αλβανία
2 years, 2 months ago
6

Σε οκτώ νέες συλλήψεις προχώρησε, αργά το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο ένας -ο 20χρονος Αλβανός- έχει διαφύγει στην Αλβανία και τον αναζητούν εκεί σε συνεργασία με τις Αρχές στη χώρα.

Πρόκειται για πρόσωπα νεαρά σε ηλικία, ως 25 ετών, που ωστόσο ήταν «γνωστά» στις Αρχές καθώς είχαν και στο παρελθόν παραβατικές συμπεριφορές. Οι οκτώ που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Απαντες θεωρείται πως ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των χούλιγκαν και κάποιοι εξ αυτών είχαν συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις στους δρόμους της πόλης.

Τόσο οι συλληφθέντες όσο και εκείνοι που αναζητούνται είναι οργανωμένοι οπαδοί και, μάλιστα, σύμφωνα με το thesstoday.gr ο ένας εξ αυτών είναι και πρώην ποδοσφαιριστής καθώς είχε περάσει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα δε με το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Σημειώνεται πως το άλλο αμάξι, το λευκό, φέρεται να το οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που άνοιξε και τον χορό των συλλήψεων για την υπόθεση.

Δολοφόνοι οι δύο από τους συλληφθέντες;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι δύο από τους οκτώ που συνελήφθησαν φέρεται να ταυτοποιούνται ως οι δολοφόνοι του 19χρονου Αλκη.

Γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο σκεπάρνι με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία.

Ακόμα, προέκυψε ταυτοποίηση ορισμένων από τους συλληφθέντες από γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε στα ρούχα του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από την επίθεση, δίχως πάντως η ζωή τους να διατρέξει κίνδυνο. 

Οι δύο «φυγάδες»

Από την ομάδα των βασικών υπόπτων, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εξακολουθούν να διαφεύγουν δύο άτομα.

Ο ένας έχει έδρα την Αθήνα και ανήκει σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο πραγματοποίησε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ., στην Παρασκευή.

Ο δεύτερος είναι ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονική επίθεση διέφυγε στην Αλβανία. Ο συγκεκριμένος μαζί με τον 23χρονο που συνελήφθη την Τετάρτη και απολογείται σήμερα είχαν συμμετάσχει σε αιματηρή επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη, το Μάρτιο του 2019 μερικά μόλις μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Κούγιας: «Δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Μιλώντας ο συνήγορος της οικογένειας του Αλκη, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη «αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων.

Αναφερθείς σε αυτόν που διέφυγε στην Αλβανία, υποστήριξε πως «βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα. Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μιλώντας για την προγραμματισμένη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι αυτοί που θα πάνε στη σύσκεψη είναι παντελώς άσχετοι. Γίνεται μια σύσκεψη για λόγους επικοινωνιακούς. Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ξέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις -γιατί περί αυτών πρόκειται- που με τον μανδύα ενός οργανωμένου συνδέσμου, ουσιαστικά κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία σε οποιονδήποτε δυστυχή πέσει στα δίχτυα τους; Ας καλέσουν κανέναν ειδικό. Ας καλέσουν εμένα να τους πω πώς έχουν τα πράγματα».

Την ίδια ώρα, αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 20χρονου, που φέρεται να συμμετείχε στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη. Η αλβανική ενημερωτική ιστοσελίδα Top Channel έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του R.D., στις οποίες φαίνεται το τατουάζ του 20χρονου στον μηρό. Πρόκειται για τον αριθμό «1926» που παραπέμπει το έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το μέσο, ο 20χρονος πέρασε κανονικά από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής με το αλβανικό του διαβατήριο, καθώς μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν καταζητήθηκε.

Το Gazeta Shqip έγραψε ότι ο 20χρονος «έφτασε με αυτοκίνητο στον συνοριακό σταθμό και πέρασε στην Αλβανία, ενώ τα έγγραφά του ελέγχθηκαν από τις ελληνικές και αλβανικές αρχές».

Το Revista One, με τη σειρά του, δίνοντας την ταυτότητα του υπόπτου γράφει ότι πρόκειται για τον «R.D., τον 20χρονο που η ελληνική αστυνομία έχει κηρύξει καταζητούμενο».