Χωρίς λεφτά πολλοί Έλληνες – “Πως να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ;”
Just now
6

Με τις περισσότερες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα να έχουν κλείσει ή να υπολειτουργούν και τα έσοδα να έχουν πέσει κατά 50-80%, ενώ τα πάγια έξοδα να τρέχουν όλα δείχνουν οτι μπαίνουμε σε μια πρωτοφανή νέα υγειονομική και οικονομική κρίση που τα αποτελέσματα της ακόμα κανείς δεν ξέρει.

Με μισθούς ήδη πολύ χαμηλούς και με τον κίνδυνο πλέον πολλοί να χάσουν τις δουλειές τους ή τα εισοδήματα τους να μειωθούν επιπλέον, το μέλλον δείχνει σκοτεινό. Κανείς δεν ξέρει πως θα πληρωθούν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Οι τιμές των ενοικίων και των ακινήτων να έχουν φτάσει στον ουρανό ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του 2019 και με την επερχόμενη νέα μεγάλη κρίση κανείς δεν γνωρίζει πως θα κινηθούν οι τιμές και αν ο κόσμος θα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

Λαμβάνουμε καθημερινά εδώ στο newsone.gr δεκάδες μηνύματα από πολίτες που δεν έχουν να αγοράσουν τα βασικά ή η μια επίσκεψη στο σουπερμαρκετ ήταν και η μόνη που μπορούν να αντέξουν το μήνα σε σχέση με άλλους που μπορούν και στοκάρουν για μήνες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το ερώτημα είναι πως θα μπορέσουν πολλοί συμπατριώτες μας να ανταπεξέλθουν στην νέα λαίλαπα;

Αναμένουμε μέτρα στήριξης από το κράτος άμεσα.