Χριστοδουλοπούλου: Πρέπει να μπούμε σε όλους τους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους
2 years, 1 month ago
6

Για παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο κράτος, τοποθετώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους θεσμούς, εάν το κόμμα της Κουμουνδούρου επιστρέψει στην κυβέρνηση, μιλά η πρώην υπουργός, Τασία Χριστοδουλουπούλου.

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Τασία Χριστοδουλουπούλου, πρότεινε «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, κατ’ αντιστοιχία με τους «πρασινοφρουρούς», όπως τους αποκάλεσε, για τη δεύτερη φορά Αριστερά.

Η Τασία Χριστοδουλουπούλου, ακούγεται να λέει σε απόσπασμα από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά», «πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί», δηλαδή οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της Δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η Τασία Χριστοδουλοπουλου άφησε να εννοηθεί πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας την άποψη πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές, που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται, οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα».