Daily Telegraph : Τα 10 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για διακοπές μετά την πανδημία
2 years, 11 months ago
6

Λίστα με τα 10 ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι, όταν ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού θα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο συγγραφέας του άρθρου ξεκινάει το εκτενές αφιέρωμα με δημοφιλή ελληνικά νησιά που ανέκαθεν προσέλκυαν τα πλήθη των τουριστών, όπως η μοντέρνα Μύκονος,
η κλασική Σαντορίνη, η καθιερωμένη Κρήτη, η λαοφιλής Ρόδος, η Κως της διασκέδασης, η όμορφη Σκιάθος, η Κέρκυρα με το εύρος επιλογών της, η κινηματογραφική Κεφαλονιά και η καθιερωμένη Ζάκυνθος.

Ο δημιουργός του άρθρου παραδέχεται εντυπωσιασμένος πως η Ελλάδα διαθέτει μία ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μία περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο. Η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη συνθέτουν τον «δεκάλογο» μοναδικότητας, γεμάτο αντιθέσεις, εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις

Ένα από τα νησιά αποκάλυψη όπου εστιάζει το αφιέρωμα είναι η Σκόπελος που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Ο ταξιδιωτικός συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Άι-Γιάννη που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων. Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, Γιάννα Ευσταθίου αναφέρει ότι ο Δήμος Σκοπέλου εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή αναδεικνύοντας εμπειρίες και ενημερώνοντας Γραφεία ΕΟΤ και κορυφαίους δημοσιογράφους διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

in.gr