Δεν θα έχουμε «κανονικό καλοκαίρι»;;; Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
5 months, 23 days ago
6

Καιρός Μαΐου και τον Ιούνιο και βλέπουμε…

Συνεχίζεται και σήμερα ο φθινοπωρινός καιρός εν μέσω καλοκαιριού, ενώ χθες οι ισχυρές βροχές που έπληξαν τη χώρα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, με δρόμους να πλημμυρίζουν και τη Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και η Αττική όπου στα βόρεια τμήματα της σημειώθηκαν αξιόλογες καταιγίδες, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Πάρνηθα να καταγράφει 51 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ωρών.

Όπως αναφέρεται η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Ιουλίου, ενώ η πολλή ζέστη αναμένεται τον Αύγουστο!!!

Πολλοί δεν αποκλείουν να έχουμε ένα βροχερό καλοκαίρι, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του!

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών απαντά ότι «τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο μοτίβο του καιρού. Ο καιρός τον Ιούνιο θα είναι μια επανάληψη του Μαΐου. Θα συνεχίσουμε, δηλαδή, να έχουμε αρκετές αστάθειες, βροχοπτώσεις σε όλες τις χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό. Στην Ελλάδα, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να είναι λίγο κάτω από τα κανονικά. Τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα η πρόβλεψη αυτή είναι αληθής».

«Θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου χωρίς ουσιαστικά να έχει πλήξει κανένα κύμα καύσωνα τις χώρες της Μεσογείου και ιδιαίτερα την Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αν θα έχουμε καύσωνες στη συνέχεια, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αυτό δεν το γνωρίζουμε από τώρα», καταλήγει.

 

 

photo intime

el.gr