ΔΕΘ 2019: Με καινοτόμα εκθέματα και πλήθος εκδηλώσεων η συμμετοχή του ΑΠΘ
6 months, 16 days ago
6

 

Με καινοτόμα εκθέματα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το έργο και τους ανθρώπους του πανεπιστημίου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό χώρο, στην 84η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Παπαϊωάννου δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιό μας δίνει και φέτος δυναμικά το “παρών” στην 84η ΔΕΘ. Μέσα από την παρουσίαση πρωτότυπων και πρωτοποριακών εφαρμογών και κατασκευών, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί διεθνώς, αλλά και με τη διοργάνωση επίκαιρων συζητήσεων, ομιλιών και παρουσιάσεων, στοχεύουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ιδρύματος, στην ανάδειξη του πολυδιάστατου ερευνητικού έργου που παράγει η πανεπιστημιακή μας κοινότητα και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου μας με τον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ βρίσκεται στο Περίπτερο 14 (Academia), stands 24, 4 και 9. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες παρουσιάσεις και δράσεις. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα υπερ-ελαφρά μη-επανδρωμένα αεροχήματα, ο πύραυλος και οι νανοδορυφόροι της φοιτητικής ομάδας Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT).

Η φοιτητική ομάδα αποτελεί το φυτώριο των νέων Μηχανικών και Επιστημόνων στο ΑΠΘ στην περιοχή της Αεροδιαστημικής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.