Διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών έξω από το υπ. Παιδείας για τους διορισμούς [εικόνες]
1 year, 1 month ago
6

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της ειδικής αγωγής που εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που διοργανώνουν την κινητοποίηση ζητούν: άμεση και μαζική πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, ίσα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της χώρας, ματαίωση πιθανών απολύσεων καθώς και απόσυρση του λεγόμενου «προσοντολογίου».

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Το «προσοντολόγιο» προβλέπει την επιπλέον μοριοδότηση εκπαιδευτικών που κατέχουν πρόσθετους ακαδημαϊκούς ή άλλους τίτλους (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμιναριακούς τίτλους κ.ά).

Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών

Όπως λένε, το νέο σύστημα διορισμών απαξιώνει τόσο το πτυχίο τους όσο και την προϋπηρεσία χιλιάδων συναδέλφων τους που επί χρόνια γυρνούν την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι προκειμένου να εργαστούν και να καλύψουν τα τεράστια κενά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως λένε, το νέο σύστημα διορισμών απαξιώνει τόσο το πτυχίο τους

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί καλούν τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα Μα συμμετέχουν στην επερχόμενη κινητοποίηση της 12ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος με κύριο αίτημα την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Κώστα ΓαβρόγλουΗ ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ