Διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας [εικόνες]
7 months, 4 days ago
6

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του Συντονιστικού Εργαζομένων στους ΟΤΑ για τους συναδέλφους τους, εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. 

Οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι, με βασικό σύνθημα “Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι”, διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με ίση αμοιβή και ίδια δικαιώματα.

Ειδικότερα, όπως εξηγούν, πρόκειται για 3.000 εργαζόμενους που καλύπτουν διαρκείς ανάγκες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημοτικών υπηρεσιών. “Κυβέρνηση και δήμαρχοι μας αντιμετωπίζουν ως δήθεν ωφελούμενους, επιβάλλοντας ένα μεροκάματο πείνας και εξαθλίωσης. Μας υπερεκμεταλλεύονται. Καταπατούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την αρχή της ίδιας αμοιβής για ίδια εργασία”, καταγγέλουν.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αντιπροσωπεία των οποίων έγινε δεκτή από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ζητούν: Ίση αμοιβή και δικαιώματα για όλους, εφαρμογή της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας, ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε αντίστοιχες υπηρεσίες, καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους καθώς και καμία απόλυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά.