Δίκη Φιλιππίδη: «Την έστειλα σε εκείνον με χαρά και τη βίασε», είπε η μητέρα της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό
1 year, 8 months ago
6

Ο διάλογός της μητέρα της καταγγέλλουσας με τη σύζυγο του γνωστού ηθοποιού – «Ήταν χειριστικός και αλλοπρόσαλλος» είπε η μάρτυρας για τον ηθοποιό

Με δάκρυα στα μάτια και χαρακτηρίζοντας τη κόρη της «επιζήσασα» από βιασμό, κατέθεσε σήμερα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η μητέρα της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της, το 2008, και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. «Ένιωσα τεράστιες ενοχές, ένιωσα ότι εγώ έβαλα το παιδί μου σε αυτό περιβάλλον. Έχασα το παιδί μου που ήταν όλος ο κόσμος μου. Και αυτός είχε ρημάξει τον κόσμο μου. … Δε νομίζω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ. Αποφάσισε να καταθέσω αλλά θα με βασανίζει για όλη μου τη ζωή . Γιατί το έκανε; Έρχεται εδώ και έχει το θράσος να με κοιτάει στα μάτια αντί να τα ρίχνει χαμηλά», είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας για τον Πέτρο Φιλιππίδη και εν συνεχεία αναφέρθηκε με αναλυτικές λεπτομέρειες στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι συνάδελφός της και η ίδια είχε συνεργαστεί μαζί του σε θεατρικές παραστάσεις.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, γνώρισε τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της (για τον βιασμό της κόρης της και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού) μέσω του σημερινού προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπ. Μπιμπίλα. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε, σε μια κοινωνική εκδήλωση έπειτα από θεατρική πρεμιέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνώρισε και την κόρη της. «Στην πρεμιέρα του «Μπακαλογατου» ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος μου είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η ηθοποιός αναφέρθηκε σε συνάντησή της, το 2010, με τη σύζυγό του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου. Η συνάντηση αυτή έγινε σε θεατρική παράσταση του Σπ. Μπιμπίλα. Αναφερόμενη σε αυτή τη συνάντηση, η μητέρα της καταγγέλλουσας είπε σήμερα στο δικαστήριο: «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;» με ρώτησε. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου …» ανέφερε η μάρτυρας.

  • Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.
  • Μάρτυρας: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».
  • Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;
  • Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε έναν 50αρη σαν και αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.
  • Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.
  • Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου είπε: «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μ@@@@@@ και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα». Το 2021 μου είπε για παρενοχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο θέατρο «Ήβη». Τότε η κόρη μου είπε: «Μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του «Ήβη» είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί μου;».

Η έδρα υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων στη μάρτυρα, όταν πλέον εκείνη είχε αναφερθεί στο δικαστήριο για τη δραματική σχολή που πήγαινε η κόρη της και στην οποία δίδασκε ο κατηγορούμενος.

  • Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση της κόρης με τον κατηγορούμενο;
  • Μάρτυρας: Συζητάγανε, εκείνος της έλεγε ότι υπάρχει μια ιερή σχέση δασκάλου – μαθητή και ότι ο μαθητής πρέπει να εμπιστεύεται το δάσκαλο του. Ήταν καλή η σχέση του με τη κόρη μου. Ήταν χειριστικός και σε έπειθε για τα πάντα.
  • Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυρας, όπως είχε κάνει και ενώπιον της ανακρίτριας, ανέφερε πως και εκείνη είχε γίνει αποδέκτης απρεπών εκφράσεων εκ μέρους του Π. Φιλιππίδη, όταν είχε χωρίσει από το σύντροφό της. «Του είχα ζητήσει να σταματήσει. «Έλα μου λέει ένα αστείο δεν μπορούμε να σου κάνουμε; «Είσαι γυναικάρα να σε ανεβάσω ήθελα». Δεν με παρενόχλησε όμως μετά γιατί είχε τόσες άλλες που παρενοχλούσε. Πέρασε η χρονιά με την παράσταση και έβλεπα μια άλλη ηθοποιό να παίρνει μηνύματα στο κινητό της και να δυσανασχετεί. …Αυτός ήταν και της έστελνε μηνύματα χυδαίου περιεχομένου» ανέφερε η μάρτυρας.
  • Πρόεδρος: Μας είπατε για κάποιες συμπεριφορές του προς εσάς και άλλους συναδέλφους σας. Εσείς που είχατε ένα νέο κορίτσι, την είχατε προειδοποιήσει για το χαρακτήρα του;
  • Μάρτυρας: Όχι ποτέ διότι έλεγε «το παιδί σου και το παιδί σου». Έδειχνε ενδιαφέρον, ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν τίποτα. Με είχε κερδίσει όπως και την κόρη μου, δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο.

Ο βιασμός

Αναφερόμενη στην κόρη της και στο πρώτο περιστατικού βιασμού που εκείνη κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές η μάρτυρας ανέφερε πως το 2008, το παιδί της, της είπε πως θα πήγαινε να τη δουν για μια παράσταση στο θέατρο που έπαιζε ο Π. Φιλιππίδης. «Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι, η πόρτα της ήταν κλειστή. Το πρωί τι ρώτησα «τι έγινε στο Ήβη;». Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει «άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο». Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε «όχι τώρα, όχι τώρα!». Δεν έμαθα τι είχε γίνει», κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού, η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως τον Οκτώβριο όταν πήγε με την κόρη της στο θέατρο ο κατηγορούμενος σε αυστηρό ύφος είπε στο νεαρό τότε κορίτσι να μην μπει μέσα στο χώρο. «Τον ρώτησα αν έχει συμβεί κάτι, δεν απάντησε. Ρώτησα μετά το παιδί μου και μου είπε «δεν τον ξέρεις τώρα; Είναι αλλοπρόσαλλος». Το παιδί δεν ήθελε να μάθω κάτι για να μη φύγω από τη δουλειά μου. Μάνα είμαι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!», είπε η μητέρα της καταγγέλλουσας.

Βρέθηκε η εγγυοδοσία για τον Φιλιππίδη

Νωρίτερα, η δίκη ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, χωρίς την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του ο κατηγορούμενος ηθοποιός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει από το νοσοκομείο, καθώς έχει αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με όρους. Μάλιστα, ο εκ των δικηγόρων του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε στο ακροατήριο πως έχει καταβληθεί και η εγγύηση των 20.000 ευρώ. Τα χρήματα, όπως είπε ο συνήγορος καταβλήθηκαν με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. «Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππιδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.