Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας που κατήγγειλε τον βιασμό της
1 year, 11 months ago
6

Την ώρα που ο εισαγγελέας διάβαζε το βαρύτατο κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος έκλαιγε

Με γνώμονα την προστασία του θύματος και προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη επαναθυματοποίηση της ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της 22χρονης Αμαλίας με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή της στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο για τρία κακουργήματα: βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια.

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου Κλειώς Παπαπαντολέων να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.

Ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε επισημαίνοντας ότι «στηρίζω την πρότασή μου και μόνο στην ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας» και ζήτησε να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή της και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ’ αυτής.

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Την ώρα που ο εισαγγελέας διάβαζε το βαρύτατο κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος έκλαιγε. «Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς.

in.gr