Δήμητρα Καστρίτση: Ο Πετρούνιας ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό αλλά όχι από εμάς
2 years, 5 months ago
6

H πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρα Καστρίτση, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και σεξουαλική παρενόχληση, ενώ σχολίασε με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το ελληνικό #metoo.

Σε δηλώσεις της στο Status FM 107.7, είπε χαρακτηριστικά για τον πρωταθλητή των κρίκων: «Πού είναι η στήριξη; Θα ήθελα να δω μία ανάρτηση που έχει κάνει ο κ. Πετρούνιας για το άθλημα του κιόλας. Πού είναι η στήριξη στην προσπάθεια για να μην υπάρχουν αυτά τα αίσχη στο χώρο της ενόργανης; Εδώ και εφτά μήνες, δεν είδαμε κανείς να ξέρει τίποτα, κανείς να ακούει τίποτα… Συγγνώμη (σ.σ. για τις δηλώσεις του) ζήτησε από τον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό αφιερώνουμε τα μετάλλια μας. Εγώ δεν άκουσα να ζητά συγγνώμη από τους 33 αθλητές της ενόργανης γυμναστικής».

Η Δήμητρα Καστρίτση, η οποία είναι μεταξύ των πρώην 22 αθλητριών – αθλητών που συνυπέγραψε την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών.

“Μας άφηναν νηστικές” είπε και μας χτυπούσαν. “Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν”, είπε, για το περιστατικό σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης για την Εθνική ομάδα, το οποίο είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη της.

“Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της”, τόνισε η κ. Καστρίτση.