Δημητρακόπουλος: «Γυναίκα που σκότωσε τα παιδιά της δεν θέλει σωφρονισμό αλλά ισόβια αορίστου χρόνου»
2 years, 6 days ago
6

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Mega “Live News”, ήταν ιδιαίτερα σκληρός με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της.

 

Όπως υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος «είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η υπόθεση και ανατριχιαστική. Εάν αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες ισχύουν, τότε θα έχουμε μία ευθεία σύγκρουση με την φύση. Μία μάνα που είναι ο φυσικός προστάτης του παιδιού, σκοτώνει το παιδί της. Τα μέχρι στοιχεία που δείχνουν την κεταμίνη, θα πρέπει να βρεθεί ποιος την χορήγησε. Το δικαστήριο για να καταδικάσει, θα πρέπει να έχει πολύ σοβαρά στοιχεία και να μην έχει καμία αμφιβολία».

Πρόβλεψη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τα χρόνια φυλάκισης που θα έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Και συμπληρώνει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος «δεν έχω δει την δικογραφία και δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με το εάν υπάρχουν αποδείξεις. Τί δουλειά είχε μία γυναίκα να ψάχνει κεταμίνη στο διαδίκτυο; Εάν έχουμε συρροή ανθρωποκτονιών, εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά σαν άνθρωπος. Δεν θα πρόκειται για μία ψυχωσική έξαρση, δεν είναι μία στιγμιαία παράκρουση, θα πρόκειται για μία μοναδική συμπεριφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν βρεθεί ένοχη για τα 3 παιδιά θα μείνει στη φυλακή το πολύ 25 χρόνια».

 

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την τιμωρία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για την τιμωρία που θα πρέπει να έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή της για τα τρία παιδιά της, ο δικηγόρος επεσήμανε «σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει το όριο των 25 ετών, αλλά να επανέλθει αυτό που ίσχυε παλιά. Ισόβια κάθειρξη αορίστου χρόνου. Μία γυναίκα που έχει σκοτώσει τα 3 παιδιά της δεν έχει ανάγκη σωφρονισμού. Όταν σκοτώνεις τα παιδιά σου, έρχεσαι σε ευθεία σύγκρουση με την ανθρώπινη φύση»

enimerotiko.gr