Δημήτρης Λιγνάδης: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» – Πανό καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
26 days ago
6

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας οι καλλιτέχνες σχολίασαν την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από σκηνής

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναρτήθηκε πανό για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. Οι καλλιτέχνες με ένα πλακάτ που έγραφε «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την αποφυλάκιση Λιγνάδη που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις βιασμών σε πρώτο βαθμό, αποφυλακίστηκε με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο, με περιοριστικούς όρους, και αφού καταβλήθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ ως εγγύηση.

  • Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης: Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ εκφράζουν την οργή τους για την αποφυλάκισή του

Η ανάρτηση Χαρίτση

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έγραψε για την παράσταση ενώ σχολίασε και την απουσία της κ. Μενδώνη: «Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με τη συγκλονιστική παράσταση «Triptych» της βελγικής ομάδας «Peeping Tom». Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών. Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της…».