Δημήτρης Λιγνάδης : Μόνος του στο κελί της ΓΑΔΑ – Δεν έχει πει ούτε κουβέντα
3 years, 1 month ago
6

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα περάσει και το αποψινό βράδυ ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, εν αναμονή της απολογίας του, που θα κρίνει το κατά πόσο θα προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη του.

Εκεί βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, με εξαίρεση την… έξοδο του το πρωί της Κυριακή, όταν και παρουσιάστηκε στον ανακριτή, από την οποία ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο κ. Λιγνάδης βρίσκεται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ στα κρατητήρια, ενώ στο κελί βρίσκεται μόνος του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, μέχρι και αυτή τη στιγμή ο σκηνοθέτης δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα σε κανέναν, ενώ δεν έχει ζητήσει τίποτα.

Στον ανακριτή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής, με όχημα της ΕΛ.ΑΣ., φορώντας χειροπέδες, σκούφο και μάσκα για τον κοροναϊό. Τελικά αποχώρησε περίπου στις 10:35 για την ΓΑΔΑ, δίχως να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο δικηγόρος του έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής χθες καθώς τόνισε ότι ο πελάτης του ότι θα αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο περιμένει να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου.

O Δημήτρης Λιγνάδης θα παραμείνει κρατούμενος στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, έως την Τετάρτη, οπότε και θα απολογηθεί. 

Η δικογραφία

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εξαιρετικής σημασίας κρίθηκε, εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής το κατηγορητήριο σε βάρος του αφορά δύο πράξεις βιασμού, μία το 2010 και μία το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν αλλοδαποί, ανήλικοι.

Αρνείται τις κατηγορίες

Μετά την αποχώρηση του κ. Λιγνάδη από την Ευελπίδων, ο συνήγορός του Νίκος Γεωργουλέας ανέφερε για άλλη μια φορά ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι αύριο θα λάβει γνώση της δικογραφίας, θα τη μελετήσει μαζί με τον κ. Λιγνάδη και θα απαντήσει ενδελεχώς.

Καθώς δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Γεωργουλέας απάντησε ότι ο κ. Λιγνάδης δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που τον κατήγγειλαν.

in.gr