Δημήτρης Λιγνάδης : Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις – Κρύος ιδρώτας για περισσότερους γνωστούς ηθοποιούς
3 years, 1 month ago
6

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες πάνω στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθεί, ωστόσο κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο εμφανές ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες πάνω στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθεί, ωστόσο κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο εμφανές ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.

Αυτό, διότι όσο περνούν οι μέρες περισσότερα θύματα, που για πάρα πολλά χρόνια είχαν «θάψει» μέσα τους όσα φρικιαστικά είχαν ζήσει, αποφάσισαν πλέον να σπάσουν τη σιωπή τους, να καταγγείλουν όσα βίωσαν και να «δώσουν όνομα» στους εφιάλτες τους.

Στον αντίποδα, πολλοί πασίγνωστοι και -κάποτε- αγαπητοί άνθρωποι του πολιτισμού έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού παρά τα όσα πίστευα για πολλά χρόνια, τα εγκλήματά τους δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Λιγνάδης, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ από χθες τον εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας.

  • Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη σοκ για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Είχε μηνυθεί και το 1984 για ασέλγεια

«Ακραίοι ομοφυλόφιλοι αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη, θα αθωωθεί»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας μίλησε για «χοντροκομμένα ψέματα από δήθεν παθόντες», προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Κούγιας επέμεινε στον ισχυρισμό του για «πολιτικό παιχνίδι» στην υπόθεση Λιγνάδη. Όπως είπε: «Τέτοια κακοποίηση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων επιβάλλει η δικονομία δεν έχω ξαναδεί».

«Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε με μια καταγγελία στην αστυνομία, ο ένας μηνυτής είναι μόνιμος κάτοικος Σουηδίας και ο άλλος ένας Αιγύπτιος που λέει ότι κατ’επανάληψη συνευρίσκετο με τον κ. Λιγνάδη», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος. Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνήγοροι των μηνυτών δεν μιλάνε για πράξη βιασμού.

Επισήμανε ότι όλη η υπόθεση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη είχε άμεση αποδοχή από την Εισαγγελία Αθηνών. Αρχισε η προανάκριση και ο εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Λιγνάδη, ενώ άσκησε ποινική δίωξη χωρίς να έχει πάρει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αντίγραφα στην προκαταρκτική εξέταση. Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή χωρίς να έχει ο ανακριτής άποψη για τον κ Λιγνάδη

Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος και κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια και σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή, «χωρίς να μπορέσει ποτέ να αρθρώσει λέξη».

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «ευνοημένες κυρίες βγαίνουν στα σάιτ τους και λένε απόψεις» και ότι κυριαρχεί πλέον η άποψη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας διεστραμμένος άνθρωπος που κακοποιεί παιδιά, ενώ κανείς δεν τον κάλεσε να πει την άποψή του, να υπερασπιστεί εαυτόν. 

Επίθεση στους καταγγέλλοντες

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι έχει υποψίες για σκευωρία στην υπόθεση του εντολέα του.

«Πήρα τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει μόνο 4-5 σελίδες και κάποιες καταθέσεις μιας κυρίας 40 ετών», είπε.

Μάλιστα προχώρησε σε επίθεση τόσο στη μάρτυρα-κλειδί η οποία – όπως είπε – είναι πολύ γνωστή στον χώρο του θεάτρου, γνώρισε τον Λιγνάδη σε παράστασή του με τον Μαρκουλάκη στην Πάτρα και πως ισχυρίστηκε ότι απατούσε τον σύζυγό της με τον Λιγνάδη, ο οποίος στη συνέχεια την απέρριψε.

Για τους δύο μηνυτές, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι είναι «ακραίοι ομοφυλόφιλοι».

Επιτέθηκε μάλιστα στην αξιοπιστία των δύο φερόμενων θυμάτων, λέγοντας ότι «τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια».

Προχώρησε επίσης και σε επίθεση απέναντι στην Έλενα Ακρίτα η οποία – σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Κούγια – «πήγε να εμπλέξει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη. Οι άνθρωποι που χωρίς κόστος λένε οτιδήποτε έχω μάθει να τους βλέπω με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα».

«Θα αθωωθεί ο Λιγνάδης»

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αφού μελέτησε τη δικογραφία, θα παραμείνει δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί.

«Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμό της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε.

«Βρήκα καταφύγιο στο σπίτι του κι εκείνος…»

Την ίδια στιγμή, νέες σοκαριστικές καταγγελίες βλέπουν το φως για τη δράστη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόκειται για Αιγύπτιο του ζει χρόνια στην Ελλάδα. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι γονείς του έμαθαν κάποια πράγματα για εκείνον και τον αντιμετώπισαν με πολύ άσχημο τρόπο. Βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του Λιγνάδη, αφού δεν είχε που αλλού να πάει, ωστόσο επειδή έβλεπε και άλλα ανήλικα να μπαινοβγαίνουν και αυτός είναι και ο λόγος που πήρε την απόφαση να σταματήσει την «παρέα» μαζί του.

Περιγράφοντας πως βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη, ο 17χρονος τότε άνδρας, είπε πως πήγαν οι δυο τους σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του.

«Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε» είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος σήμερα νεαρός.

Η περιγραφή του στην κατάθεση είναι σοκαριστική…

  • Διαβάστε επίσης: Νέα μαρτυρία-σοκ για τον Λιγνάδη: Αυνανιζόταν κάτω από την έδρα, με είδε και μειδίασε

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν… τον ύπνο τους

Όλα αυτά, ενώ περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στο «κάδρο» των κατηγορούμενων.

Μετά τον δεύτερο ηθοποιό, φίλο του Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο κινείται ήδη η Δικαιοσύνη, ακολούθησαν ακόμα δύο καταγγελίες «φωτιά».

Η μια αφορά πασίγνωστο ηθοποιό, ο οποίος κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών ηθοποιών από 65χρονο ηθοποιό, πασίγνωστο πρωταγωνιστή σε σίριαλ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων γιατί καταγγέλλονται καταστάσεις που έχουν συμβεί προ εικοσαετίας. Είναι όμως πολύ πιθανή η κλήση του στον εισαγγελέα».

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, «ο γνωστός ηθοποιός κατέχει υψηλή θέση στα δρώμενα του πολιτισμού από το 2019. Οι καταγγελίες αυτές σχετίζονται με συγκεκριμένες παραστάσεις και επιθέσεις μέσα σε καμαρίνια. Δεν θα πω πού έχουν γίνει αυτές οι καταγγελίες, αλλά νομίζω ότι θα πάρουν και αυτές τον δρόμο της δικαιοσύνης διότι έστω και αν έχουν παραγραφεί, μπορεί από την ιστορία να βγει κάτι πιο σύγχρονο, ίσως κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ηθοποιός καταγγέλλει βιασμό από πασίγνωστο συνάδερφό της

Αυτή τη φορά, πρόκειται για μια ακόμα καταγγελία, η οποία δεν είχε γίνει γνωστή και αφορά γνωστή ηθοποιό της τηλεόρασης και του θεάτρου, η οποία καταγγέλλει πασίγνωστο ηθοποιό για βιασμό.

Την αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος της στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, πριν από περίπου μια εβδομάδα, τον κάλεσε η εν λόγω ηθοποιός και άρχισε να του εξιστορεί τη δική της φρικιαστική ιστορία.

Τότε η γυναίκα ήταν ανερχόμενη και την κάλεσε ο εν λόγω ηθοποιός στο σπίτι του, επειδή την είχε δει σε μια επιτυχημένη τηλεοπτική παραγωγή και ήθελε να της προτείνει ρόλο σε ένα θεατρικό.

Όπως είπε ο συνήγορός της, επειδή ο καταγγελλόμενος ήταν παντρεμένος η γυναίκα θεώρησε πως δεν ήταν κάτι το μεμπτό.

«Πήγε στο σπίτι του, ήταν περίοδος του Πάσχα μάλιστα και μπαίνοντας κλείδωσε την πόρτα. Μετά από 20 λεπτά συζήτησης για τα επαγγελματικά πέρασε σε προσωπικά ζητήματα με εκείνη να νιώθει άβολα και να θέλει να αποχωρήσει αλλά δεν τα κατάφερε με τον ηθοποιό να τη βιάζει» συμπλήρωσε ο συνήγορος.

«Αφού τη βίασε την έβγαλε έξω από το σπίτι κακήν κακώς της δήλωσε πως θα την καταστρέψει αν μιλήσει» τόνισε.

Η εν λόγω γυναίκα σήμερα ζει μόνιμα στο εξωτερικό και είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. «Έχει κατατεθεί μία καταγγελία στο ΣΕΗ με όλες τις λεπτομέρειες και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια και του Εισαγγελέα» κατέληξε.

in.gr