Δήμος Αθηναίων: Νέος δήμαρχος ο Χάρης Δούκας με 55,9% στο 93% των ψήφων
1 month, 17 days ago
6

Ανατροπή υπέρ του Χάρη Δούκα σημειώνεται στο Δήμο Αθηναίων, αφού στο  93% εκλέγεται με περίπου 55,9% έναντι 44,01 % του Κώστα Μπακογιάννη.

Η μεγάλη αποχή  – η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 24%, καθώς δεν υπήρχε η παράλληλη εκλογή της Περιφέρεια Αττικής  – φαίνεται ότι ευνόησε τον Χάρη Δούκα, που έχει λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λίγο πριν από τις 20.00 της Κυριακής η  Sigular Logic εκτίμησε ότι η μάχη έχει κριθεί.

Το τηλεφώνημα Μπακογιάννη

Λίγο πριν από τις 20.00 ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε δηλώσεις αποδεχόμενος την ήττα του: Είπε ότι συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Δούκα και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του είναι στη διάθεση του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Ανέφερε δε ότι όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, θα παραμείνει στον δήμο ως αντιπολίτευση.

Το επιτελείο Δούκα

Παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία, γρήγορα το επιτελείο του επιβεβαίωσε την καθαρή νίκη, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας. Ο κ. Δούκας θα είναι σε λίγη ώρα στο γραφείο του, ενώ δηλώσεις θα κάνει στο “πράσινο” εκλογικό κέντρο στην πλατεία Κοραή.

“Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία. Πάρτε αυτή την αναμέτρηση στα χέρια σας , για τη ΝΙΚΗ της Αθήνας. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε.”, είχε δηλώσει ο κ. Δούκας νωρίς το πρωί προσερχόμενος στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.