Δείτε πως περνάει στις Φυλακές Κορυδαλλού η 35χρονη Εφη – Οσα αποκάλυψε η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών
3 years, 4 months ago
6

Προαυλιζεται μόνη της και λαμβάνει τα γεύματα της κανονικά η 35χρονη που βρίσκεται εδώ και 3 μέρες προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Λόγω του κορωνοϊου κρατείται σε θάλαμο – καραντίνα, όπως ορίζουν οι οδηγίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και όχι επειδή φοβάται να έρθει σε επαφή με τις συγκρατουμενες της όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες.

«Δεν υπάρχει θέμα με άλλες συγκρατουμενες της, ούτε ζήτησε να μεταφερθει σε άλλο χώρο για να αισθάνεται πιο προστατευμενη» διευκρίνισε η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «έχει ακολουθηθεί πίστα ότι οριζει το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες».

 

filakes-koridaloy-1

Ο θάλαμος στον οποίο κρατειται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών, διαθέτει δικό του μπάνιο και τουαλέτα. Η 35χρονη κατα την είσοδο της στις φυλακές ενημερώθηκε από τον αρχιφυλακα για τα ωράρια του επισκεπτηριου, πώς θα λάβει προϊόντα από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο και μάλιστα ζήτησε να εργαστεί αμέσως.

Κατέθεσε αίτημα να εργαστεί είτε στο καφενείο, είτε στην βιβλιοθήκη, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι βάσει του πρωτοκόλλου προαυλίζεται μόνη της.