Δολοφονία Άλκη: Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ένας από τους συλληφθέντες
2 years, 1 month ago
6

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι εξελίξεις για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, η οποία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μάλιστα, σε μια μέρα, την Κυριακή συνελήφθησαν οκτώ άτομα, φτάνοντας σύνολο τα εννιά μαζί με την αρχική σύλληψη του 23χρονου.

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία στο πλαίσιο των δέκα ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σήμερα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών είναι και ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στη χώρα του και καταζητείται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι όλοι νεαροί, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας από 20 έως 23 ετών ενώ οι τρεις από τους οκτώ έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους συλληφθέντες

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Γ.Κ. να είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Το παρελθόν των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών, ενώ επτά εξ αυτών είναι Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ηγετικό ρόλο μέσα σε αυτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και συγκρούσεις με οπαδούς άλλους ομάδων.

Έρευνες στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται παραπάνω, ένας εκ των δραστών ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έρευνες θα διεξαχθούν και στην γειτονική χώρα.

Ενδεικτικά είναι, δε, τα όσα είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι «αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Το όπλο του εγκλήματος

Νωρίτερα σήμερα, το φως της δημοσιότητας είδε η φωτογραφία του δρεπανιού, το οποίο κατασχέθηκε από αστυνομικούς λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Στο δρεπάνι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη, γι’ αυτό εκτιμάται ότι είναι το όπλο με το οποίο επήλθαν τα φονικά χτυπήματα στο σώμα του.

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Παράλληλα, όπως μετάδωσε το MEGA, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ.

«Εντάξει, τους αποτελειώσατε;»

Συγκλονίζει στο μεταξύ η νέα μαρτυρία γυναίκας για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη στη Χαριλάου. Με δάκρυα στα μάτια και σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου νέου και τι συνέβη αμέσως μετά, δηλώνοντας ότι οι φρικτές αυτές αναμνήσεις δε θα ξεχαστούν ποτέ.

«Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… “Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…” Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει “άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου” αλλά ήταν αναίσθητος, 100, Ζητάδες, ασθενοφόρα (σ.σ είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυχώς, τον είχαν αποτελειώσει…»

«Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν ‘εξετέλεσαν την αποστολή τους’ ακούγεται από ‘κει μια φωνή και λέει “εντάξει τους αποτελειώσατε;” Σταμάτησε και φύγανε… Αυτό δεν θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…», συνέχισε τη σοκαριστική διήγησή της η γυναίκα.