Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος μετά την απολογία του
2 years, 2 months ago
6

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου ΆλκηΟ ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς

Ο 23χρονος κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα, δε, με το thestival.gr, ισχυρίστηκε ότι έμαθε για τον θάνατο του 19χρονου από τα δελτία ειδήσεων και πως μετάνιωσε που πήγε. «Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Όταν είδα τη φασαρία έφυγα με το αυτοκίνητο μου» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη, καθώς ομολόγησε, ότι παρευρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στην δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα και μόνο βγήκε από αυτό, χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι άλλοι 8 συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου.

dolofonia-alkis-648

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έβγαιναν από τα δικαστήρια, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο κόσμος φώναζε ξανά «δολοφόνοι», ενώ εκτόξευσαν ύβρεις και κατάρες προς το μέρος τους.

Έξοδος κατηγορουμενων για δολοφονία του 19χρονου Άλκη - GRTimes.gr

Οι 11 σε βάρος των οποίων έχει δημιουργηθεί δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση, αποτελούν ένα τάγμα εφόδου χούλιγκαν, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 9.

Η επίθεση στον Άλκη και τους δύο φίλους του έγινε από τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

5504373
5504401
5504402
5504417
5504504
dolofonos-alki-louloudia-kideia_jpg


Στις αρχές θεωρούν ότι και οι 11 είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4. Θεωρούν ότι λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Αυτοί είναι οι 9 συλληφθέντες

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από αστυνομικές πηγές, προκύπτουν μερικά βασικά συμπεράσματα για την υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά και τη φίλαθλη κοινότητα πανευρωπαϊκά. Και οι 11 εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα ταυτοποιηθεί – εκ των οποίων οι 9 συλληφθέντες – είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, από αστυνομικές πηγές μεταφέρεται η εκτίμηση ότι το τάγμα εφόδου των σκληρών χούλιγκαν λειτουργούσε αυτόνομα και ανεξάρτητα από τη βασική γραμμή της Θύρας 4.

Στην δολοφονική επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός , ο οοίο ήταν ο πρώτος που συνελήφθη  από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος  Έλληνας,  πρώην ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΕΤΟΙ  ωστόσο, γνωστοποιεί τα εξής: «Ο 21 ετών συλληφθείς ήταν το 2015 για έπτα μήνες παίκτης της ομάδας Κ15 της Ακαδημίας μας. Αυτό αποδεικνύεται και από το Δελτίο Μεταβολών. Παρακαλούμε θερμά τα ΜΜΕ να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία απέναντι σε μία Ακαδημία που διαθέτει περίπου 450 μέλη ηλικίας από  5 ετών».

«Έσπασε η Ομερτά», λένε αστυνομικοί με γνώση της υπόθεσης και θεωρούν ότι για τον προσδιορισμό των ενόχων της δολοφονίας, θα απαιτηθεί η διασταύρωση των αποτυπωμάτων και του dna των δραστών. Στο ρόπαλο, εκτός από αίμα που ανήκε στον Άλκη Καμπανό βρέθηκε και αίμα και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, αλλά και γενετικό υλικό του δράστη.

Ποιοι είναι οι δύο που αναζητούνται ακόμα

Την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ένας 20χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της Τρίτης, πρόλαβε να φύγει στην Αλβανία, πριν στοχοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel έδωσε πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρ. Ντεμιράζι, 20 χρονών, ο οποίος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι καταζητούμενος από την ελληνική Αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο εν λόγω 20χρονος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την επίθεση. Πράγματι ένας εκ των δραστών έχει διαφύγει στην Αλβανία, αλλά δεν υπάρχει φωτογραφία του που να έχει δει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για 20χρονο. Παράλληλα, αναζητείται ένας ακόμα 25χρονος Έλληνας για την φονική επίθεση στον Άλκη ο οποίος κινείται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως από τους οκτώ που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, οι δύο βρέθηκαν στα σπίτια τους, ενώ οι άλλοι έξι κρύβονταν σε σπίτια φίλων. Σε δύο από τους οκτώ βρέθηκε και ποσότητα χασίς. Οσον αφορά στα αυτοκίνητα της επίθεσης, τόσο το λευκό που ανήκει στον 23χρονο Αλβανό και τον πατέρα του, όσο και το μαύρο που ανήκει στον 20χρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή, έχουν κατασχεθεί.

protothema.gr