Δολοφονία Λιάνας Λαζάρου: Να σπάσει τα ισόβια και να αποφυλακιστεί επιδιώκει ο συζυγοκτόνος
1 year, 3 months ago
6

Μνήμες από τη συγκλονιστική υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Λιάνας Λαζάρου, μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, από τον σύζυγό της στην Πρέβεζα, θα «ξυπνήσουν» με το νέο ετος, μιας και ο συζυγοκτόνος, θα προσπαθήσει σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο να σπάσει τα ισόβια και να αποφυλακιστεί.

Η οικογενειακή τραγωδία είχε εκτυλιχθεί στις 12 Ιουνίου του 2017 στο σπίτι του ζευγαριού στην Πέτρα Πρέβεζας, όταν ο άντρας πήρε ένα σκεπάρνι και χτύπησε θανάσιμα τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια της τρίχρονης κόρης τους. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων με έξι χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα. Όμως, λίγες ημέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της. Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 34χρονο συζυγοκτόνο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο πατέρας της Λιάνας, ο οποίος μεγαλώνει με τη σύζυγό του, το παιδί της κόρης τους με αγάπη και υπομονή, μιλά στο protothema.gr για το μεγάλωμα της εγγονής αλλά και για τον γαμπρό του, ο οποίος προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια.

unnamed__3_

«Κι εγώ και η γυναίκα μου, μεγαλώνουμε με αγάπη και υπομονή το παιδί της κόρης μας. Μέσα από τα μάτια της εγγονής μας βλέπουμε την κόρη μας, την Λιάνα μας.Οι γιορτές είναι δύσκολες για εμάς γιατί όλα τα παιδιά είναι με τις οικογένειές τους και η εγγονούλα μας έχει μόνο εμάς, τη γιαγιά και τον παππού», λέει στο protothema.gr ο πατέρας της άτυχης Λιάνας.

«Είναι 9 ετών η μικρή μας και γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση του εγκλήματος , άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το παιδί ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ήταν τριών ετών τότε κι έχει μνήμες. Δεν μιλάει για τη μητέρα της, τα κρατάει μέσα στην ψυχούλα της. Θέλει να αγοράζει κεράκια και να πηγαίνει στο μνήμα, να της τα ανάβει. Όσο για τον πατέρα της ούτε λόγος. Αυτός θα διεκδικήσει πάλι στο Εφετείο σε δεύτερο βαθμό να σπάσει τα ισόβια, πράγμα το οποίο απευχόμαστε», προσθέτει ο πατέρας της Λιάνας.

«Ήταν βίαιος και οξύθυμος ο γαμπρός μου» είχε αποκαλύψει η αδερφή της

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, η αδερφή της 27χρονης είχε μιλήσει στο protothema.gr και είχε αποκαλύψει πως ο γαμπρός της ήταν βίαιος και ζήλευε παράφορα την αδερφή της. Μάλιστα, είχε περιγράψει όλα όσα είχαν συμβεί εκείνο το μοιραίο βράδυ.

«Ήταν βίαιος. Τη ζήλευε και την είχε κλεισμένη μέσα στο σπίτι, ούτε τα σκουπίδια δεν την άφηνε να πετάξει. Ήταν μαζί με μία φίλη της στο σπίτι και το παιδί. Όταν πήγε αυτός στο σπίτι ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Η φίλη της πήρε το παιδί γιατί φοβήθηκε και έτρεξε να κρυφτεί. Αυτός έμεινε μόνος του με την αδερφή μου και έκανε ό,τι έκανε.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν. Είχαν προβλήματα στη σχέση τους και για ένα χρονικό διάστημα είχαν χωρίσει. Μετά τα ξαναβρήκαν, έκαναν και το παιδάκι και πίστευαν πως θα καλυτερεύσει η κατάσταση, όμως έγινε χειρότερη, δεν άλλαξε χαρακτήρα. Αυτός στην αρχή την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν και μετά απειλούσε ότι θα σκοτώσει όλη την οικογένεια αν δεν γυρίσει», είχε πει η αδερφή της στο protothema.gr ξεσπώντας σε κλάματα.