Δολοφονία Μακρή: Μια απόδειξη ρούχων πρόδωσε τον Βούλγαρο εκτελεστή
4 months, 27 days ago
6

Πώς η Ασφάλεια έφθασε να εντοπίσει τον Βούλγαρο εκτελεστή του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας, εξήγησηαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση.

Μια υπόθεση που μοιάζει με αστυνομική ταινία, αφού ο Βούλγαρος εκτελεστής έκανε συνέχεια ταξίδια από και πρός την Ελλάδα αλλά στην διάρκεια των μετακινήσεών του έκανε και πολά λάθη που οδήγησαν στον εντοπισμό του.

Ο 31χρονος Βούλγαρος ήρθε τελευταία φορά στην Ελλάδα πριν από 1,5 εβδομάδα μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο όμως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Το μοιραίο λάθος που έκανε και που οδήγησε στην σύλληψή του, ήταν ότι έκανε τις ίδιες κινήσεις που έκανε καιπριν δολοφονήσει τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία.

Δηλαδή, άλλαζε ξενοδοχεία ανά δυο ημέρες και χρησιμοποιούσε πάντα νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Δυο εβδομάδες πριν από την δολοφονία του Γιάννη Μακρή ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τον καταζητούμενο πλέον 33χρονο αδελφό του που ήταν ο συνεργός. Ξεκίνησαν με την παρακολούθηση του Γιάννη Μακρή τον οποίο ακολουθούσαν παντού. Μάλιστα ήταν τόσο εμφανές, που σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας είχε πει σε έναν φίλο του οτι φοβάται οτι τον παρακολουθούν.

Το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2018 και λίγες ώρες πριν εκτελέσουν το Γιάννη Μακρή, οι δυο Βούλγαροι πήγαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και αγόρασαν ρούχα και καπέλα τζόκεϊ. Επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους και αφού αλλάζουν ρούχα αφήνουν τις αποδείξεις στο δωμάτιο και ξεκινούν για το Πανόραμα της Βούλας. Με το που τον εκτελούν, φεύγουν με το νοικιασμένο αυτοκίνητο και περνούν μπροστά από το σπίτι του Γιάννη Μακρή και τους «πιάνει» η κάμερα. Αλλο ένα μοιραίο λάθος τους. Από τους αριθμούς κυκλοφορίας του νοικιασμένου αυτοκινήτου οι αστυνομικοί καταλήγουν στο γραφείο ενοικίασης και εκεί διαπιστώνουν οτι ο Βούλγαρος εκτελεστής είχε αφήσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια εντοπίζουν το ξενοδοχείο και βρίσκουν εκεί τις αποδείξεις και τις ετικέτες από τα ρούχα. Πηγαίνουν στην συνέχεια στο γνωστό κατάστημα αθλητικών ειδών και βλέπουν τους εκτελεστές του Γιάννη Μακρή από τις κάμερες. Ενημερώνουν άμεσα τις αρχές της Βουλγαρίας.

Ο 31χρονος Βούλγαρος έρχεται και πάλι πριν από 1,5 εβδομάδα στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά με πλαστά στοιχεία.

Ο 31χρονος κάνει τις ίδιες κινήσεις που έκανε πριν την δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου.

Ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν μιλάει στους αστυνομικούς και δεν λέει τίποτα. Στην Βουλγαρία δεν έχει απασχολήσει τις αρχές, όμως αυτό που έχουν μάθει οι αρχές είναι ότι απελάθηκε από τον Καναδά για ληστείες, κλοπές και κατοχή οπλισμού.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στον Καναδά, ο Βούλγαρος εκτελεστής του ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή είχε επαφές με Αυστραλούς…