ΕΜΠ: Η απάντηση του πρύτανη για τις φωτογραφίες με τους φοιτητές που έδιναν εξετάσεις με φακούς κινητών
1 year, 2 months ago
6

Ο πρύτανης του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Ανδρέας Μπουντουβής, απάντησε για το περιστατικό με τη διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια εξέτασης στα κτίρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε χθες την Αττική.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Μπουντουβής σημείωσε πως η διακοπή ήταν συνολικής διάρκειας επτά λεπτών.

«Ο “δράκος” του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές καθηγητές. Επτά λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακ-άουτ διαρκείας» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε με ειρωνικό ύφος: «Αυτό που δεν ανέφερε το χτεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή “έμειναν’ από μπαταρία κινητού καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων».

Πηγή φωτογραφίας: foititikanea