Εμπιστεύτηκε 1 εκατ. ευρώ στη νονά του, αλλά αυτά… έκαναν φτερά!
3 years, 1 month ago
6

Χρήματα που αποτελούσαν οικονομίες μιας ζωής και τα οποία είχε εμπιστευτεί στη νονά του, προκειμένου να τα ασφαλίσει σε δυο κρύπτες μέσα στο σπίτι της, όπως αναφέρει ο ίδιος στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Πλέον είμαστε σε καλό δρόμο» λέει ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Νικόλαος Ρουσόπουλος, ο οποίος συστήνει λίγη υπομονή ακόμη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα, ίσως και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας του.

Πώς πατέρας και γιος βρέθηκαν με 1.5 εκατ ευρώ

Ο επιχειρηματίας Σταύρος Οξύζογλου μαζί με πατέρα του Αντώνη Οξύζογλου διατηρούσαν επί σειρά ετών βιοτεχνία παραγωγής και εμπορίας υφασμάτων με την επωνυμία “Jumbo Zakar” στις Αχαρνές επί της οδού Αγίου Σωτήρους.

Screenshot_20190919_203342
Ο επιχειρηματίας Σταύρος Οξύζογλου

Μια επιχείρηση που στήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι από τον Αντώνη Οξύζογλου. Πατέρας και γιος κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους σχεδόν 1,5 εκατ Ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα κέρδη 40 χρόνων λειτουργίας της βιοτεχνίας από το 1970 έως το 2010 όταν και έκλεισε.

Το 2014, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, τότε που η αγωνία για ενδεχόμενο «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις ήταν διάχυτη, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να κρύψει τις αποταμιεύσεις του κάτω από το στρώμα, ο πατέρας και ο υιός Οξύζογλου είχαν μια πιο πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να διασφαλίσουν τις οικονομίες τους.

Screenshot_20190919_203420
Ο Σταύρος Οξύζογλου με τη σύζυγό του

Αρχικά απέσυραν το 1,5 εκατ. ευρώ απο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα χρήματα σε ένα χειροποίητο σιδερένιο κι ανοξείδωτο κιβώτιο, θάβοντας το μέσα σε ένα κοτέτσι εξοχικής κατοικίας στο Πόρτο Γερμενό.

IMG-55eb3bc5b22e72cd07ea701eb63c0966-V
Το μεταλλικό κουτί μέσα στο οποίο έκρυψαν αρχικά πατέρας και γιός το 1,5 εκατ. ευρώ και το τοποθέτησαν μέσα στο κοτέτσι

Το 1,5 εκατ. ευρώ παρέμενε θαμμένο μέσα στο κοτέτσι για περίπου τέσσερις με πέντε μήνες, ωσότου μια στενής συγγενής της οικογένειας κατάφερε να πείσει τον Σταύρο Οξύζογλου να ξεθάψει το αυτοσχέδιο χρηματοκιβώτιο και να φέρει τα λεφτά στο σπίτι της, προκειμένου να τα βάλουν σε δυο ειδικές κρύπτες. Έτσι τοποθέτησαν το 1 εκατ. Ευρώ σε μια κρύπτη στην κουζίνα και τα υπόλοιπα 500.000 ευρώ σε μια γυάλινη προθήκη στο σαλόνι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επιχειρηματίας στη μηνυτήρια αναφορά του, ο ίδιος επισκεπτόταν τακτικά το σπίτι της συγγενούς του, προκειμένου να πάρει διάφορα χρηματικά ποσά για τα έξοδα του ( είχε πάρει περίπου 400.000 ευρώ από το συνολικό 1.500.000 ευρώ) σημειώνοντας κάθε φορά σε μια κόλα Α4 το ακριβές νούμερο των χρημάτων. Κάθε «ανάληψη» έφερε την υπογραφή και των δυο.

Η fake κλοπή

Την 1η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, ο επιχειρηματίας σηκώθηκε από το κρεβάτι του με διάθεση να επικοινωνήσει με την συγγενή του, προκειμένου να την ενημερώσει ότι σκόπευε να πάρει άμεσα όσα είχαν απομείνει από το 1.5 εκατ Ευρώ που έκρυβε στο σπίτι της και να τα επιστρέψει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

IMG-bb566a30609afada62034a9110003c05-V
Οι εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας παραγωγής και εμπορίας υφασμάτων με την επωνυμία «Jumbo Zakar» στις Αχαρνές

Ο κίνδυνος για ενδεχόμενο «κούρεμα» δεν υφίστατο πλέον, οπότε δεν υπήρχε λόγος να παραμένουν τα χρήματα στο σπίτι της, κρυμμένα μέσα στις δυο ειδικές κρύπτες.

Τηλεφωνεί στο συγγενικό του πρόσωπο, την ενημερώνει για τις προθέσεις του, όμως εκείνη προβάλει ως δικαιολογία ότι έπρεπε να πάει το αυτοκίνητο στο συνεργείο και πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει η μεταφορά των χρημάτων τρεις μέρες αργότερα.

Το επόμενο κιόλας μεσημέρι η νονά του επιχειρηματία, όπως αναφέρει ο ίδιος στη μήνυση του, επικοινωνεί μαζί του και του ανακοινώνει ότι έγινε κλοπή στο σπίτι της και πως όλα τα λεφτά που έκρυβαν στις δυο κρύπτες είχαν κάνει «φτερά».

Ο επιχειρηματίας σπεύδει πανικόβλητος στην οικεία της προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, ενώ λίγη ώρα πριν είχε προηγηθεί έρευνα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, ούτε στις εισόδους της πολυκατοικίας και του διαμερίσματος αλλά ούτε και στην εξωτερική καγκελόπορτα.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, υπήρξε και μια δεύτερη έκθεση των αστυνομικών Αρχών, που αναφέρει ότι βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην καγκελόπορτα.

Ασαφές είναι και το πότε δηλώθηκε η αξία των κλοπιμαίων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτό συνέβη μια βδομάδα αργότερα, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι δηλώθηκαν την επόμενη κιόλας μέρα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το μόνο σίγουρο είναι πως το συγγενικό του πρόσωπο δεν παραδέχεται ότι έκρυβε μέσα στο σπίτι της το 1,5 εκατ ευρώ αλλά πως κρατούσε μόλις 250.000 ευρώ τα οποία άνηκαν στον ίδιο και ακόμη 150.000 ευρώ, για τα οποία ισχυρίζεται πως ήταν δικά της.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2018 ο επιχειρηματίας επισκέπτεται το Τμήμα Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προκειμένου να δηλώσει το χρηματικό ποσό που του είχαν υπεξαιρέσει.

Εκεί πληροφορείται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας Ρομά , ο οποίος είναι υιοθετημένος από συγγενικά του πρόσωπα.

Επιπλέον πληροφορείται από τους αστυνομικούς οι οποίοι επικαλούνται την την μαρτυρία της νονάς του, ότι υπάρχει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αποτέλεσμα αποταμίευσης τον οποίο προορίζεται για το συγκεκριμένο πρόσωπο ( τον νεαρό Ρομά) ο οποίος τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί τον οδήγησαν προς την κατεύθυνση, ότι πιθανόν τα λεφτά να βρίσκονται στην κατοχή του υιοθετημένου Ρομά και πως σε αυτό το πρόσωπο θα έπρεπε να επικεντρωθούν οι έρευνες.

«Πλέον υπάρχουν πληθώρα στοιχείων τα οποία σύντομα θα μας οδηγήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας» επιμένει ο επιχειρηματίας, Σταύρος Οξύζογλου και το μόνο που μένει να δούμε είναι, πως αυτά τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξέλιξη της έρευνας προκειμένου να αποκαλυφτούν τα πρόσωπα που φέρονται να υπεξαίρεσαν το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό.

protothema.gr