Έχασε σύζυγο, γιο και κόρη στην τραγωδία στο Μάτι και τώρα ζητά να αποδοθούν ευθύνες για «εγκληματική αδιαφορία»
3 years, 4 months ago
6

Όχι μόνο επέλεξαν να μην ενεργήσουν ενώ γνώριζαν την επικινδυνότητα της φωτιάς, προχώρησαν και σε πλαστογραφία για να καλύψουν τα ίχνη τους

Η Βάρβαρα Φύτρου στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε τη 14χρονη κόρη της, τον 11χρονο γιο της και τον σύζυγό της και για ακόμα μια φορά απευθύνεται στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ζητώντας να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος συγκεκριμένων κατηγορουμένων για την πυρκαγιά.

Στο αίτημα, το οποίο υπέβαλε στον ανακριτή ο συνήγορος της Βαρβάρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, τίθενται μια σειρά από «καυτά» ερωτήματα. Καταλογίζεται σε κατηγορουμένους ότι γνώριζαν την επικινδυνότητα της φωτιάς και επέλεξαν να μην ενεργήσουν, αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πλαστογραφία για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η Βάρβαρα Φύτρου επικεντρώνεται στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, στην καταγγελλόμενη πλαστογράφηση του ημερολογίου πτήσεων, ώστε να εμφανίζονται 37 ρίψεις στο Μάτι, οι οποίες ουδέποτε έγιναν, από μόνο ένα ελικόπτερο. Στο στόχαστρο βρίσκεται, κυρίως, ο διοικητής της υπηρεσίας, Γιώργος Πορτοζούδης, ο οποίος καταγγέλλεται ότι επέδειξε δόλια συμπεριφορά, αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του και πλαστογράφησε το ημερολόγιο ή έδωσε σχετική εντολή.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο Γεώργιος Πορτοζούδης εκείνη την ημέρα, εν γνώσει του και αποδεχόμενος το μοιραίο αποτέλεσμα, προτίμησε να ξεναγήσει τη νεαρά επισκέπτρια, παρά να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς». Η πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύτρου εκτιμά: «Η αλήθεια είναι ότι πλαστογράφησε ο Πορτοζούδης ή ο εντεταλμένος του το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, προκειμένου να δημιουργήσει ενώπιόν σας την ψευδή εντύπωση ότι ουδόλως επέδειξε δόλια συμπεριφορά και ότι αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Μαρτυρία πυροσβέστη

Σημαντική θεωρείται και η μαρτυρία πυροσβέστη για τις τραγικές ώρες που οι άνθρωποι στο Μάτι για να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα είχαν φτάσει στη θάλασσα. Η 14χρονη κόρη της Βαρβάρας Φύτρου πήδηξε στο κενό από ύψος 15 μέτρων για να γλιτώσει από τις φλόγες. Ο πυροσβέστης, σύμφωνα με την αίτηση, «κατέθεσε το απολύτως τραγικό και ταυτοχρόνως ποινικώς κολάσιμο ότι τα μέλη του ΕΣΚΕ ενημερώθηκαν για εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα από το Λ.Σ., το οποίο είχε προηγουμένως ενημερωθεί από τις αντίστοιχες Αρχές της… Δανίας!!!».

Η Βάρβαρα Φύτρου καταλήγει στο συγκλονιστικό ερώτημα: «Είναι δυνατόν τέτοια πραγματικά περιστατικά να συνιστούν αμέλεια; Αυτή η εγκληματική αδιαφορία για το καθήκον τους προς τους συνανθρώπους μας είναι αμέλεια;»

newsbreak.gr