Εφημερία χωρίς ούτε μία κλίνη ΜΕΘ Covid!
3 years, 4 months ago
6

Το Ιπποκράτειο ξεκίνησε εφημερία χωρίς ΜΕΘ-COVID, το Παπαγεωργίου έκλεισε εφημερία χωρίς ΜΕΘ-COVID

Παγκόσμια πρωτοτυπία πρέπει να είναι αυτή που πετύχαμε χθες, με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να έχει εφημερία, αλλά να μην μπορεί να διαθέσει ούτε μία κλίνη σε ΜΕΘ Covid, γιατί απλούστατα όλες είναι γεμάτες!

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο τέτοιο νοσοκομείο, χωρίς να φταίνε φυσικά τα μέλη της διοίκησης, ούτε οι ήρωες νοσηλευτές, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, που και χθες στήθηκε στην ουρά για να εξετασθεί και περίμενε να μάθει εάν θα πρέπει να νοσηλευθεί ή όχι.

Κατειλημμένες είναι και οι 25 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, και συνολικά 220 ασθενείς νοσηλεύονται στις απλές κλινικές Covid-19, ενώ για ακόμη μια φορά οι πολίτες σχημάτισαν ουρές στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid tests στις σκηνές που έχουν στηθεί στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής, πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν «Κικίλια, έλα να δεις τι γίνεται εδώ και μη λες ψέματα στον κόσμο για τις ΜΕΘ», ενώ η πληρότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του Ιπποκρατείου δείχνει και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έκλεισε τη εφημερία στις 08.00, χωρίς καμιά ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ – είναι καλυμμένες και οι 44. Επίσης, έγιναν 44 εισαγωγές, ενώ 60 ύποπτα περιστατικά υποβάλλονται στη διαδικασία των τεστ. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, ένα νεογνό 2-3 ημερών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κόλλησε από τη μητέρα του.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Χρήστος Τσελέπης συνεχάρη από κοντά για το ψυχικό τους σθένος τις 10 νοσηλεύτριες που μετακινήθηκαν εθελοντικά από την Κρήτη και προστέθηκαν στο δυναμικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Μια ανάσα αισιοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά.