Αιφνίδιος θάνατος για τον μάρτυρα υπεράσπισης-κλειδί του πατρός Αντωνίου
2 months, 24 days ago
6

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης ο οποίος ήταν φίλος και συνεργάτης του πατρός Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline.gr, ο Αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του ενώ ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Σημειώνεται ότι ο αποθανών ήταν μάρτυρας υπερασπίσεως του πατρός Αντωνίου στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου.

Στο παρελθόν ο Αρχιμανδίτης είχε τοποθετηθεί για το έργο της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το πρόσωπο του πατρός Αντώνιου και ανέλυσε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Εκκλησία σε περίπτωση απόφασης για προφυλάκισης του δεύτερου.

«Η επαφή μου με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου της Κιβωτού του Κόσμου ξεκίνησε γύρω στο 2014. Τον είχα πάρει τηλέφωνο για να μου βάλει ένα παιδάκι από κακοποιημένη οικογένεια στην δομή και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά την επόμενη ακριβώς ημέρα μου λέει Πάτερ μου στείλτο μου.

Και έμεινε ίσως και μέχρι σήμερα να βρίσκεται εκεί το παιδί, στη δομή του. Είχε πολλά προβλήματα, οι γονείς του ήταν χωρισμένοι, η μάνα του δεν μπορούσε να το συντηρήσει αλλά ήταν ευγενής ο πατήρ Αντώνιος, με τον πρώτο λόγο χωρίς να με γνωρίζει ,το δέχτηκε το παιδί μου να το πάρει.

Αυτή η ιστορία με την Κιβωτό δεν εξελίσσεται καλά για την Εκκλησία μας, ειδικά τέτοιες μέρες, έχει μεγάλο αντίκτυπο και φαίνεται και στον έρανο αγάπης που θα γίνει, είναι διστακτικός ο κόσμος.

Είναι πληγωμένος ο κόσμος γιατί και εμείς δίνουμε δικαιώματα καμιά φορά, ηθελημένα ή αθέλά μας. Η Εκκλησία μας είναι πάνω από όλα,ακολουθεί τον Ιησού Χριστό, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατ άνθρωπον αμαρτωλοί», είχε δηλώσει ο Αρχιμανδίτης.