Εφτασαν στα Χανιά οι πρώτες γέφυρες του στρατού -Θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά [εικόνες]
1 year, 18 days ago
6

Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας, οι δύο γέφυρες τύπου Belley, προκειμένου να τοποθετηθούν στον Πλατανιά όπου έχει πληγεί από την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες.

Τα μεταλικά στοιχεία των γεφυρών μεταφέρθηκαν, στην Σούδα με το Ε/Γ-Ο/Γ Blue Glalaxy, και με ένα κομβόι στρατιωτικών οχημάτων.

Τα οχήματα και οι άνδρες που τα συνοδεύουν, είναι από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα. 

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr, ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γρηγόριος Μπερτάκης, σήμερα βρίσκονται στα Χανιά δώδεκα οχήματα, τα οποία κουβαλούν υλικά για δύο γέφυρες τύπου Belley, των 25 με 30 μέτρων η κάθε μία.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στο Μάλεμε, θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, μία μέσα στο χωριό του Σκινέ και η άλλη στον ποταμό Ιάρδανο στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εθνικής Άμυνας είναι σε ετοιμότητα η αποστολή δύο ακόμη γεφυρών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ στα Χανιά έρχεται και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος συμμετέχει σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων. 

Πηγή: flashnews