Έφτασε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου
2 years, 16 days ago
6

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα λογοδοτήσει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια.

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μαύρο μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τα μέτρα ασφαλείας της κατηγορούμενης είναι πρωτοφανή.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και μονάδες της ΟΠΚΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο στο κτίριο 9 όπου απολογείται η 33χρονη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν σπρωξίματα την ώρα που η κατηγορούμενη οδηγούνταν προς την ανακρίτρια. 

Με μαύρο μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο

Η 33χρονη πέρασε το κατώφλι του γραφείου της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Το πλήθος φώναζε «Θάνατος, θάνατος, ψόφα». Κατά τη μεταγωγή της είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι της και άκουγε τις ύβρεις του πλήθους 

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:42

Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. 

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Τι θα αποκαλύψει στην απολογία της

Αρνείται κάθε κατηγορία που της αποδίδεται η 33χρονη και αυτό αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιων της ανακρίτριας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr η ίδια αναμένεται να αποδείξει πως την ώρα που φέρεται να έδωσε στο παιδί τη θανατηφόρα ουσία δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε θέση όπως αναφέρει η ίδια πηγή να παρουσιάσει στοιχεία που αντικρούουν τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ως προς τους χρόνους χορήγησης της ουσίας, την παρουσία της και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο θάνατος της 9χρονης επιβεβαιώθηκε στις 15.50, η κεταμίνη που της χορηγήθηκε σκότωσε το παιδί σε διάσημα 20 λεπτών, 15.35 χτύπησε ο απινιδωτής. Το επίμαχο χρονικό διάστημα  που η Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται βρίσκεται εκτός του θαλάμου από τις 2.30.

Ο βασικός ισχυρισμός της επισημαίνει καλά πληροφορημένη πηγή στο pelop.gr, βασίζεται στα όσα αναφέρονται και έχουν κατατεθεί από το νοσοκομείο και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και στο πως είναι δυνατόν ενώ απουσίαζε να χορήγησε τη θανατηφόρα δόση και να προγραμμάτισε να «δράσει» μια ώρα και 20 λεπτά, επιφέροντας το τέλος της 9χρονης.

in.gr