Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σαν να καθάρισαν το σπίτι με χλωρίνη» λέει η Αστυνομία
2 years, 9 months ago
6

Το πελματικό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα πάνω στην μονωτική ταινία, ανήκει τελικά στον 32χρονο πιλότο. Απο τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο οι profilers του Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο, όχι όμως σε επίπεδο ταυτοποίησης.

Σε ό,τι δε, έχει να κανει με τη γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο 32χρονος πιλότος αν πρόκειται για αλβανικά, γλώσσα απο χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή ακόμα και διάλεκτο Ρομά.

Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, οταν τρεις άνδρες μπούκαραν στο σπίτι πιλότου – εκπαιδευτη του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγο του και τους τσακισαν στο ξύλο με ρόπαλα για να τους ληστέψουν.

Αυτή η ληστεία, παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές με αυτή των Γλυκών Νερών.

Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης, 28 ημέρες μετά το μοιραίο ξημέρωμα της 10ης Μαίου με τα ευρήματα μέσα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, να είναι πενιχρά. Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, σαν οι τρεις δράστες να καθάρισαν με χλωρίνη τον χώρο…».