Εγκλημα στην Αρκίτσα: Η σύζυγος του Γερμανού και ο εραστής της αρνούνται τις κατηγορίες
8 months, 21 days ago
6

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της ανακρίτριας, πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής, το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην πρώτη τους επίσκεψη στον Εισαγγελέα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τον 56χρονο άνδρα και για την ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία για την 46χρονη γυναίκα, και πρώην σύντροφο του θύματος. Λόγω και του μεγάλου όγκου της δικογραφίας ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 2 Οκτωβρίου.

Το χρονικό

Εννέα ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας ενός 55χρονου Γερμανού που έγινε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την πρώτη στιγμή είχαν τα βλέμματα στραμμένα στην πρώην σύντροφο του Γερμανού, με την οποία αν και είχαν χωρίσει διατηρούσαν σχέσεις. Θεωρούσαν ότι ήταν μέσα στον κύκλο των υπόπτων, αλλά δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για να μπορέσουν να φτάσουν στη σύλληψη και την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο 55χρονος Γερμανός που για χρόνια έμενε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας βρέθηκε δολοφονημένος την ώρα που πήγαινε για κυνήγι σε κοντινή περιοχή του χωριού του. Όλοι τον περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο και μάλιστα η πρώην γυναίκα του ήταν εκείνη η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, καθώς όπως είχε ισχυριστεί «δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».

Οι αρχικές ερμηνείες ότι πιθανόν να πρόκειται για κάποιο γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού από άλλους κυνηγούς πολύ νωρίς απομακρύνθηκαν, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε πως το θύμα είχε χτυπηθεί δύο φορές από την πλάτη και μάλιστα από απόσταση 2 μέτρων.

Εκείνο που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί είναι οι σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ του θύματος και της πρώην γυναίκας του, όπως, επίσης, και με τον νυν σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη χθεσινή μέρα υπήρξε τελικά μία σημαντική μαρτυρία, η οποία βοήθησε να ξετυλίξουν το κουβάρι καθώς με αυτή χρωματίζονταν οι σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο θύμα, την πρώην σύζυγο και τον σύντροφό της, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και οι διαφορές, οι οποίες τελικά σύμφωνα με τους αστυνομικούς οδήγησαν στο έγκλημα.