Έγκλημα στην Τήνο: Συγκλονίζει η μητέρα του αγιογράφου – Έχασε σύζυγο και δύο παιδιά μέσα σε δύο χρόνια
1 year, 11 months ago
6

Συντετριμμένη είναι και η πρώην σύζυγος του θύματος που δηλώνει πως καμία τιμωρία δεν είναι ικανή να φέρει πίσω τον πατέρα του παιδιού της.

Συγκλονίζει ο θρήνος της μητέρας του άτυχου 52χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από 93χρονο στην Τήνο για ασήμαντη αφορμή. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ηλικιωμένος πήρε μια καραμπίνα, που είχε στο σπίτι, και πυροβόλησε δύο φορές τον 52χρονο Σπύρο, για μια θέση πάρκινγκ.

Πριν από ένα χρόνο η γυναίκα έχασε και τον άλλο της γιο.

Συγκλονίζει η μητέρα

«Έσπασε το τζάμι και του έριξε δύο τουφεκιές. Είχαν ανταλλάξει λόγια πολλές φορές γιατί αυτός (ο 93χρονος) έκανε τα γλυκά μάτια στην κοπέλα του Σπύρου. Έχει δεκάδες μηνύσεις από πολλούς ανθρώπους» λέει αρχικά η γυναίκα μιλώντας στο Star.

«Αυτός δεν πρόκειται να πάει στη φυλακή γιατί είναι 90 χρονών, εμένα το παιδί μου ποιος θα το φέρει πίσω; Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί και τα δυο μου τα παιδιά χάθηκαν άδικα. Τέτοια ώρα τον είχα πάρει τηλέφωνο χθες και πάντα μου έλεγε πολλές φορές “μάνα να είσαι καλά, μάνα πρόσεχε γιατί είσαι μεγάλη γυναίκα. Μανούλα σ’ αγαπώ και πρόσεχε” ήταν τα τελευταία λόγια που μου είπε» προσθέτει.

Δημιουργούσε καθημερινά προβλήματα

Από τη πρώτη στιγμή που μετακόμισε ο 52χρονος διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου, στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, τα προβλήματα με τον υπερήλικα γείτονά του, που έμενε στο ισόγειο, ήταν καθημερινά.
Ώσπου την Κυριακή, τα πράγματα ξέφυγαν. Ο ηλικιωμένος, πήρε μια καραμπίνα, πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε εν ψυχρώ τον αγιογράφο, μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι τους.

«Δημιουργούσε προβλήματα εκεί και με τη γειτονιά και με την ίδια του την οικογένεια υπήρχαν προβλήματα. Ο άνθρωπος ήταν τέτοια περίπτωση που τον πείραζαν όλα ούτε με τα ρούχα του δεν ταίριαζε ο άνθρωπος. Με τον Σπύρο που κάνω καμιά φορά ένα διάλογο και μου το ανέφερε, μου έλεγε ότι «έχω πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο», λέει φίλος και συνάδελφος του θύματος, στο Live News, του MEGA.

«Προφανώς ήταν σε κάποια διαμάχη δικαστική και πιθανόν είχε αναφέρει και στο αστυνομικό τμήμα αν δεν κάνω λάθος μου είχε πει τουλάχιστον μια, αν όχι δύο φορές, ότι «με απειλεί αυτός ο άνθρωπος» κι ερχόταν στεναχωρημένος ότι «τι θα κάνω με αυτόν τον άνθρωπο» κλπ. κλπ. Θυμάμαι τον έβρισκε στην είσοδο κάτω και του έλεγε διάφορα», δήλωσε ο φίλος του 52χρονου.

«Μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν τρεις άνθρωποι»

Ο 93χρονος τη μια κατηγορούσε τον αγιογράφο ότι είχε ρίξει δηλητήριο στο πηγάδι του, την άλλη, τον ενοχλούσε η κεραία που είχε βάλει στην ταράτσα το θύμα, είχαν τσακωθεί ακόμα και για τον ηλιακό. Είχαν αλληλομηνυθεί κι είχαν φτάσει στα δικαστήρια όταν ο ηλικιωμένος επιχείρησε να τον χτυπήσει με τη μαγκούρα του.

Για την μητέρα και την αδελφή του αγιογράφου δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χάθηκαν ο πατέρας και τα δύο αγόρια της οικογένειας.

«Του έλαχε δυστυχώς αυτό το μοιραίο, σύντομα μετά την απώλεια του πατέρα του το ’20 και την απώλεια του αδελφού του το ’21 του Νίκου, να χάσει κι ο ίδιος τη ζωή του με αυτόν τον τραγικό, πραγματικά τρόπο. Μέσα σε δύο χρόνια ουσιαστικά να χάνονται τρεις άνθρωποι, οι τρεις άντρες της οικογένειας ο σύζυγος, πατέρας δηλαδή και τα δύο παιδιά, τα δύο αδέλφια είναι κάτι που δεν αντέχεται 50-52 χρονών ο άνθρωπος είναι, είναι μικρός αλλά και μικρός να μην είναι, η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι τραγικό συμβάν», αναφέρει φίλος του αγιογράφου.

«Δεν μπορώ να το χωνέψω ούτε εγώ ούτε το παιδί μας»

Οι συγγενείς του αγιογράφου είναι συντετριμμένοι. Στην ίδια εκπομπή, φανερά σοκαρισμένη, μιλά αποκλειστικά η πρώην σύντροφός του και μητέρα της μόλις 10 ετών κόρη τους.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ούτε εγώ, ούτε το παιδί. Είμαι σε ένα σοκ, ούτε οι γύρω μας οι φίλοι, οι γνωστοί… Είναι πολύ δύσκολο ακόμα να το συλλάβει ο νους μας. Ήταν ένας άνθρωπος από τους λίγους, χαρούμενος, ένας άνθρωπος με φιλότιμο, ένας άνθρωπος με σεβασμό», δήλωσε η πρώην σύζυγος του θύματος.

Η ίδια λέει πως καμία τιμωρία δεν είναι ικανή να φέρει πίσω τον πατέρα του παιδιού της.

«Έναν άνθρωπο που πιθανόν δεν έχει σώας τας φρένας κι από ό,τι μαθαίνω δηλαδή δημιουργούσε προβλήματα στο νησί. Δεν είμαι άνθρωπος που ζητώ τιμωρία, τον άνθρωπό μας να γυρίσουνε πίσω. Από τη στιγμή που δεν γίνεται, τι τιμωρία να ζητήσω εγώ τώρα; Δεν υπάρχει αυτά μόνο ο θεός, δεν υπάρχουνε λόγια τι να πω, δεν υπάρχουνε λόγια. Να τον θυμάται το παιδί κι εμείς όλοι με αγάπη».

Προμελέτη;

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο δράστης που φέρεται να τέλεσε την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως όλα δείχνουν είχε αποφασίσει να σκοτώσει τον αγιογράφο. Αιτία η μήνυση που του είχε κάνει το θύμα. Μάλιστα, το θράσος του ηλικιωμένου «νταή» του νησιού, όπως τον αποκαλούσαν οι κάτοικοι ήταν τέτοιο που έλεγε στους αστυνομικούς ότι εκείνοι ευθύνονται για το τραγικό αυτό αποτέλεσμα γιατί σχημάτισαν δικογραφία μετά τη μήνυση που του είχε κάνει ο αγιογράφος.

Παράλληλα με τις ύβρεις που εκτόξευε εναντίον τους, τις απειλές και τις φωνές, έλεγε χαρακτηριστικά για τον άνθρωπο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε δολοφονήσει «Καλά του έκανα».

Πώς έγινε το φονικό -«Τον τελείωσα»

Το καρτέρι θανάτου με το δίκανο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 της Κυριακής. Ο 52χρονος αγιογράφος, ένας άνθρωπος αγαπητός, ήσυχος, βγήκε από το σπίτι του, κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για να πετάξει τα σκουπίδια. Στο διπλανό, ο δράστης, είχε βγει στην αυλή και παραμόνευε. Ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας, περπατά περίπου 10 -20 μέτρα και συναντά τον ιεροψάλτη όπου αρχίζουν να συζητούν, με τον Σπύρο Μεταξά να αναφέρεται στην πρόοδο του παιδιού του και του λέει πως πρέπει να συνεχίσει τα μαθήματα γιατί έχει ταλέντο. Αφήνει τη σακούλα με τα απορρίμματα στον κάδο και μαζί επιστρέφουν προς το σπίτι του αγιογράφου όπου βλέπουν τον 90χρονο να «καρφώνει» το εχθρικό του βλέμμα πάνω τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο ιεροψάλτης παίρνει τη μηχανή του και φεύγει και ο 52χρονος μπαίνει στο αυτοκίνητο του. Τότε πετάγεται μπροστά του ο δράστης, κολλάει την κάνη του δίκανου στο παράθυρο και πυροβολεί δυο φορές. Οι σφαίρες βρίσκουν στο κεφάλι τον άτυχο αγιογράφο και ο θάνατος του είναι ακαριαίος.
Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο δολοφόνος, αμέσως μετά την πράξη του, φωνάζει με ικανοποίηση «Τον τέλειωσα!» ενώ όπως διαπιστώθηκε, μετά το φονικό, βάζει στο όπλο άλλες δυο σφαίρες πιθανότατα για να συνεχίσει την φρικαλέα δράση του σε οποίον τολμούσε να τον πλησιάσει. Την καραμπίνα, σύμφωνα με πληροφορίες την είχε από το 2016 για να πηγαίνει κυνήγι.

in.gr